FacebookTwitterLinkedIn

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

„Pentru a aplică în mod eficient prevederile Ordonanţei 23/2017 privind plata defalcată a TVA, clienţii noştri vor avea la dispoziţie Contul de TVA de la CEC Bank, prin care pot derula facil şi în condiţii avantajoase de costuri operaţiunile dispuse de nouă legislaţie”, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele – director general al CEC Bank.

Mediafax: Gheţea, schimbat cu Dan Sandu la conducerea CEC Bank

Comisionul este zero pentru deschiderea şi închiderea contului, la încasări intra şi interbancare, precum și pentru depunerile în numerar efectuate de persoanele autorizate.

În plus, companiile nu vor plăti comision la plăți decontate în sistem intrabancar şi vor avea comisioanele reduse cu 50% la plăţile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking şi Internet Banking CEConline.

De asemenea, comisionul de administrare va fi zero în cazul clienţilor care achiziţionează sau deţin Pachetul IMM CEC Bank, prin includerea în mod gratuit a contului în pachet.

Conform prevederilor Ordonanţei, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Codul fiscal, au obligaţia să deschidă şi să utilizeze cel puţin un cont de TVA pentru încasarea şi plata TVA. Mai mult, conform articolelor 23 şi 24, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care optează pentru plata defalcată a TVA în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 beneficiază de o serie de facilităţi în situaţia în care îndeplinesc cumulativ condiţiile menţionate în reglementarea legală”, au subliniat reprezentanții CEC Bank.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani