Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

CEC Bank este pe profit pentru al optulea an consecutiv

CEC Bank a înregistrat în 2014 un profit brut de 13,8 milioane lei, de patru ori mai mic faţă de anul precedent, iar soldul creditelor acordate a urcat cu 6,4%, astfel că activele băncii de stat au ajuns la 28 miliarde lei, informează MEDIAFAX.
CEC.jpg

„Ca şi în anii precedenţi, partea de profit rămasă după plata impozitelor şi constituirii rezervelor legale în suma de circa 7 miloane lei a fost utilizată pentru majorarea capitalului social al băncii, care în acest fel a ajuns la valoarea de 1.170.443.700 lei, în timp ce fondurile proprii însumează 1.459.765.118 lei”, se arată într-un comunicat de presă al CEC Bank.

Banca a avut profit pentru al optulea an consecutiv. Pentru 2013, instituţia de credit a anunţat un câştig brut de 56,2 milioane lei.

Portofoliul de credite acordate persoanelor juridice a urcat anul trecut cu circa 8,5%, ponderea împrumuturilor pentru firme în total portofoliu fiind de 68%.

Rata creditelor neperformante, fără a lua în calcul vânzările de credite, a fost de 21,74%.

Banca a avut la finalul anului trecut 2,6 milioane de clienţi activi persoane fizice şi 138.000 de clienţi activi persoane juridice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii