FacebookTwitterLinkedIn

 Citește și continuarea materialului: Ceasurile purtate de cei mai mari CEO (partea a II-a)

1.Tim Cook – CEO Apple

Numele său se leagă de gigantul Apple, în echipa căruia a ajuns în anul 1998, odată cu experiența acumulată la IBM. A devenit CEO-ul companiei după ce Steve Jobs s-a retras din motive de sănătate în 2011, făcând afacerea să crească de zece ori mai mult până azi. Într-un interviu pentru Washington Post povestește despre faptul că a acceptat să îl urmeze pe Steve Jobs la conducere doar pentru că era convins că acesta va rămâne multă vreme președinte, ceea ce nu s-a întâmplat deoarece șase săptămâni mai târziu a decedat. Întrebat despre principiul său de CEO netradițional, acesta explică faptul că în mod normal un director nu interacționează cu clienții săi, ceea ce el nu își dorește.

Piesa aproape nelipsită din garderoba sa este Apple Watch –  269 $ , primul ceas inteligent din istoria companiei, cu un ecran din cristal safir și o varietate de funcții, printre care aplicație Health, pentru a monitoriza activitățile fizice, informații despre bătăile inimii, microfon și difuzor încorporate sau trimiterea mesajelor cu ajutorul butonului lateral.

2.Jeff Bezos – CEO Amazon

Începută într-un garaj, pe un birou format dintr-o ușă și o buturugă, compania Amazon s-a dezvoltat dintr-un site care vindea cărți într-unul dintre cele mai acaparatoare magazine online și nu numai. Fondatorul și CEO-ul companiei, Jeff Bezos a urcat din 1995 și până astăzi în topurile internaționale, devenind al treilea cel mai bogat om al planetei conform Forbes și inovând domeniul comerțului online. În spatele acestor succese există o listă de câteva principii de leadership pe care fiecare angajat trebuie să le cunoască și să le aplice. Printre acestea se numără, în primul rând, customer obsession, urmând think big, invent and simplify, learn and be curious, hire and develop the best.

Ceasul pe care îl preferă este Ulysse Nardin Dual Time – 7,700 $, rezistent la apă, cu un ecran din cristal de safir, într-un design care combină tradiționalul cu modernul.

3.Dieter Zetsche – CEO Daimler & Mercedes

Președinte al Consiliului Directoral Daimler din 1998 și CEO al Mercedes-Benz Cars din 2006, Dieter Zetsche se află la conducerea uneia dintre cele mai mari companii producătoare de mașini din lume. Într-un interviu acordat pentru Handelsblatt, președintele mărturisește că își dorește ca tehnologia să ajute la evoluție, creându-ne condiții mai bune, dorindu-și în același timp ca Mercedes să devină „a shining star”. Prezența sa în cadrul companiei a contribuit la creșterea producției, de la trei mașini noi construite în zece ani, la zece mașini noi în trei ani. Succesul său este datorat stilului de management, caracterizat ca fiind prietenos, deschis, spontan, cunoscut pentru deciziile sale de a desființa spațiile separate ale membrilor seniori, interzicând managerilor să i se adreseze cu apelativul „Doctore, parcând alături de toți ceilalți angajați și caracterizat de umor.

Poartă Chopard Mille Miglia GMT Chronograph 16/8992-3001 — 6,140 $, un model  din oțel inoxidabil, cadran din argint, completat de un minutar fosforescent, alături de un afișaj pentru cronograf, GMT și scală tahometrică.

4.Stephen  Kaufer – CEO TripAdvisor

Ideea lui Stephen Kaufer de a crea o platformă prin care oamenii să ofere un feedback real al locurilor vizitate a venit din propria experiență. Bazele companiei au fost puse în 2000, după ce cu un an în urmă experimentase deja broșurile care promiteau camere impecabile. Și-a dorit totuși să cerceteze și el piața, căutând pe internet locuri de cazare, descoperind astfel, prin intermediul unui blog, impresiile autentice și fotografiile reale ale unui resort, care erau diferite de cele din broșuri. Și-a închipuit că oamenii au nevoie de un sistem la care să apeleze  cu încredere atunci când vor să-și planifice o vacanță, astfel că a gândit TripAdvisor, devenind co-fondator și CEO-ul companiei. Întrebat despre momentele de care este cel mai mândru, acesta mărturisește că este felul în care compania dă mai departe din succesul pe care câștigă, prin Fundația TripAdvisor Charitable, care din 2010  a donat 20 de milioane de dolari în scopuri caritabile.

În materie de orologerie, Stephen Kaufer preferă brandul Omega Deville Prestige – 2,323.38 $, a cărui colecție Deville se remarcă prin eleganță, amintind de design-ul clasic al pieselor Omega, fiecare ceas fiind echipat cu mecanismul revoluționar Co-Axial, lansat pentru prima dată în 1999.

5.Mellisa Mayer – fost CEO Yahoo

Melllisa Mayer a fost prima femeie angajat în compania Google, unde a lucrat timp de 13 ani, ocupându-se de produse și având roluri precum Product Manager, Vice President of Search Products, Location & Local Services. După ce și-a dedicat energia construirii Google, Melissa a demisionat pentru a fi numită în 2012 CEO-ul și Președintele Yahoo. Perioada care a urmat nu a fost tocmai favorabilă din pricina multor erori care au avut loc sub supravegherea sa, terminându-se cu demisia din vara aceasta: spargerea conturilor utilizatorilor Yahoo de trei ori, personalul micșorat cu 50% și cumpărarea Yahoo de către Verizon.  Cu toate acestea, rămâne inclusă în lista „Top 50 Cele Mai Puternice Femei”, i se datorează creșterea platformei Google de la 100.000 de căutări pe zi la peste un miliard de intrări și cele 130 de ore pe care le muncea într-o săptămână.

În ceea ce privește gusturile orologiere, alegerile fostului CEO Yahoo se îndreaptă către Omega Deville Symbol Quartz – 4,900 $, oferind un cadran din cristal de safir și un mecanism din cuarț.

6.Warren Buffett – CEO Berkshire Hathaway

Cunoscut ca „Oracolul din Omaha”, Warren Buffett este unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile, CEO al companiei Berkshire Hathaway, care inițial fusese o fabrică de textile, transformată „într-o forță uriașă a Americii corporatiste”. Printre companiile pe care le deține se numără Geico, Duracell, Dairy Queen, dar și investiții în IBM, Apple sau American Express. Genialitatea sa este măsurată și de filantropia pe care întotdeauna a afișat-o, dar care s-a accentuat după moartea soției sale. Tristul eveniment a fost urmat de acțiunea din 2010, când împreună cu Bill și Melinda Gates au înființat campania The Giving Pledge (Angajamentul de a dărui). Deși este prezent în topul Forbes ca fiind al doilea cel mai bogat om din lume, Warren Buffett  trăiește după principii frugale: locuiește în aceeași casă de 60 de ani, nu folosește avioanele private, preferă transportul în comun, nu are un smart phone și joacă bridge ca metodă de relaxare.

O singură plăcere luxuriantă își oferă, Rolex-ul Day-Date, al cărui fan este de mulți ani.

„Pot să cumpăr orice îmi doresc, dar nu pot cumpăra timpul, de aceea ar fi bine să am grijă cum îl gestionez. De 54 de ani petrec doar cinci minute conducând spre muncă. Dacă aș fi pierdut mai mult timp, singurul lucru pe care l-aș fi învățat ar fi fost versurile melodiilor” mărturisește Warren Buffett.