FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit raportului, AFI Europe a cerut amânarea datei pentru achiziţie, în condiţiile stării de urgenţă declarate în România şi numărul ridicat de restricţii impuse.

NEPI Rockcastle a interpretat acest gest drept o dorinţă de a anula achiziţia, potrivit raportului, şi au trimis un mesaj de a anula complet tranzacţia, dar şi cererea pentru plata compensaţiei de 15 mil. euro pentru nerealizarea achiziţiei de către AFI Europe, scrie ZF.

Oficialii AFI au subliniat în raport că în continuare doresc achiziţia birourilor, dar după ce va trece starea de urgenţă şi vor fi ridicate restricţiile de călătorie impuse de pandemia de noul tip de coronavirus.

În luna decembrie a anului trecut, AFI Europe și NEPI Rockcastle anunțau finalizarea tranzacției de achiziție a portofoliului de birouri NEPI Rockcastle din România, cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 m2. Valoarea tranzacției depășește 300 milioane de euro.

Portofoliul cuprindea patru proiecte de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri situate în București și Timișoara: Floreasca Business Park, situat pe Calea Floreasca 169, București, GLA 36,470 m2; The Lakeview, situat pe str. Barbu Vacarescu 301-311, București, GLA 25,907 m2; Aviatorilor 8, situat pe bd. Aviatorilor 8A, București, GLA 8,203 m2; și Timisoara City Business Center, situat pe str. Coriolan Brediceanu 10, Timișoara, GLA 47,936 m2.