Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

„Cea mai mare oră de sport” reuneşte zeci de mii de suporteri

83% dintre români și-ar dori să facă mai mult sport decât în prezent, însă timpul limitat și serviciul sunt principalele bariere, potrivit studiului „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport”, realizat de Quantix Marketing Consulting pentru Telekom Romania.
MFB20182

Studiul relevă importanța din ce în ce mai mare pe care sportul o are în rândul românilor, ca fundament pentru un stil de viață sănătos Peste jumătate dintre cei chestionați afirmă că practică sport, cu diferite grade de intensitate. Cele mai practicate sporturi sunt alergarea – 58,6%, clasele (fitness, aerobic, pilates etc.) – 29,7%, fotbalul – 27,1% și mersul pe bicicletă – 26,7%.
Sporturile care pot fi practicate în sală înregistrează frecvența cea mai crescută: 75% dintre români se antrenează cel puțin o dată pe săptămână. Dacă ar avea ocazia, peste 70% dintre respondenți ar participa la diverse activități în aer liber, alergat și mers pe bicicletă.
Campania pro sănătate și sport „Mișcarea face bine” powered by Telekom Sport atrage cel mai mare număr de participanți la evenimente sportive pentru amatori.
Cea de-a opta ediție a festivalului “Cea mai mare oră de sport” va include trei evenimente sportive organizate în aer liber, în Ploiești (14 iulie), Brașov (28 iulie) și Iași (11 august). Festivalul este parte a campaniei „Mișcarea face Bine”, împreună cu alte zeci de programe și evenimente sportive derulate de companie. În fiecare oraș, „Cea mai mare oră de sport” va cuprinde un maraton de 12 ore de activități sportive în aer liber, testări medicale și cursuri de prim ajutor, la care vor participa gratuit mii de pasionați de sport și sănătate, zeci de mii de suporteri și peste 100 de instructori naționali și internaționali.

Brașov, rămâne pe harta evenimentului și anul acesta, fiind una dintre locațiile preferate de către iubitorii sportului. „Sondajul a mai confirmat faptul că atitudinea față de sport înregistrează un trend ascendent, iar sportul rămâne un fenomen de masă, care conectează 9 din 10 români”, a declarat Ionela Paunică, Director Executiv, Fundația Telekom Romania și Expert PR, Telekom Romania.
De asemenea, în cadrul ediției de anul acesta a festivalului „Cea mai mare oră de sport”, Fundația Telekom România susține financiar o cauză socială şi își propune să contribuie prin fondurile donate la costurile intervenției de transplant de care are nevoie Elena Bunea, în vârstă de 3 ani. Elena este singurul pacient din România în viață diagnosticat cu Sindromul Berdon. Ea are nevoie de 400,000 £ pentru operația de transplat de intestin pe care o poate face la Birmingham. Participanții la evenimentele sportive de la Ploiești, Iași și Brașov organizate în cadrul festivalului „Cea mai mare oră de sport” pot contribui, de asemenea, la susținerea acestei cauze sociale.
Studiul „Atitudini și comportamenţe ale românilor legate de sport – 2018” a fost realizat online, pe un eșantion reprezentativ național urban de 1040 persoane cu vârste între 18-55 ani. Colectarea datelor a avut loc în perioada 27.04.2018 – 08.05.2018.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii