Cautare
, Contributor

Agricultură |
|

Cea mai mare grădină pe acoperiș din lume tocmai s-a deschis la Paris

La Paris s-a inaugurat o frumoasă fermă pe acoperiș, cea mai mare de tipul ei din lume. Investiția pune accent pe producția locală de legume, un deziderat tot mai întâlnit.
ferma urbana Paris

Euronews a făcut un reportaj la înălțime prezentând cea mai mare grădină pe acoperiș din lume. Aflată pe clădirea Porte de Versailles, la 15 minute de Turnul Eiffel, ferma are o dimensiune de aproximativ două terenuri de fotbal (14.000 de metri pătrați). Aici se pot cultiva legume sănătoase în cantități mari, satisfăcând cererea tot mai mare de alimente produse local. Sunt prevăzute să fie cultivate peste 30 de tipuri de plante, cu o recoltă zilnică de aproximativ 1.000 kg de fructe și legume în timpul sezonului.

Potrivit unui expert în agricultură urbană citat de Euronews, producția regională de alimente are potențialul de a schimba viitorul alimentelor.

„Dacă toată lumea dorește cu adevărat să se întâmple acest lucru, putem oferi, la nivel regional, o acoperire de 100% din alimente pentru toată lumea”, spune dr. Rob Roggema, profesor la Universitatea de Științe Aplicate din Hanze, din Olanda.

Viparis, care conduce Porte de Versailles, a promovat agricultura urbană pe acoperiș în colaborare cu Agripolis și Cultures en Ville, specializată în agricultură urbană. Agripolis este responsabil pentru agricultură, iar serviciile și evenimentele sunt în responsabilitatea Cultures en Ville. Ei speră că ferma va reuni comunitățile și va oferi alimente cultivate într-un mod ecologic, cu puține emisii de carbon, pentru casele și restaurantele din sudul Parisului.

Dar, întrebarea pe care o pun jurnaliștii de la Euronews cititorilor este următoarea: suntem pregătiți să ne adaptăm dietele la o abordare mai sezonieră în schimbul unui lanț de aprovizionare mai durabil?

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii