FacebookTwitterLinkedIn

De la ceasuri simple, cu un singur indicator, modele tactile (care permit citirea orei prin atingere), ceasuri de călătorie sau fascinantele ceasuri de buzunar automatice, Palatul Legiunii de Onoare din California va primi un invitat foarte special. Expoziția „Artă și inovație în ceasornicărie“ (19 septembrie 2015 – 10 ianuarie 2016) va reuni mai mult de 70 de creații ale lui Abraham Louis Breguet, un adevărat maestru al orologeriei, considerat de mulți cel mai bun ceasornicar care a trăit vreodată.

Născut in Neuchatel, Elvetia, în 1747, Breguet și-a deschis propriul atelier de ceasornicărie in Paris la vârsta de 28 de ani. Inventivitatea, dar și firea lui deschisă l-au ajutat să fie extrem de apreciat de nobilimea franceză și să ajungă să construiască ceasuri pentru regele Ludovic al XVI-lea și regina Maria Antoaneta.

De-a lungul carierei, din magazinul său parizian, Breguet a proiectat și creat câteva dintre cele mai impresionante inovații orologere: ceasul automatic, primul mecanism anti-șoc și, bineînțeles, dovada geniului său tehnic, tourbillon-ul (un sistem de reducere a erorilor de măsurare a timpului cauzate de atracția gravitațională).

Expoziția din San Francisco va prezenta cele mai impresionante creații ale ceasornicarului, ceasuri de buzunar considerate a se afla la granița dintre inginerie și artă.  Montres Brueget S.A. a furnizat cea mai mare parte a ceasurilor prezente în expoziție,  iar companiei i s-au alăturat muzee, instituții și colecții private din Elveția, Franța sau SUA, totul pentru ca moștenirea lui Abraham Louis Breguet să fie ilustrată în cel mai complet mod posibil.