Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Cea mai mare bancă din America va concedia peste 7 % din cei 260.000 de angajați

JP-Morgan.jpg
JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din Statele Unite ale Americii  va concedia în următorii doi ani mai mult de 7 % din cei aproximativ 260.000 de angajați, câti numără în prezent la nivel mondial. Banca JPMorgan a înregistrat trei ani consecutiv profituri record.

 JPMorgan Chase va renunța în următorii doi ani la 19.000 de angajaţi din cei aproximativ 260.000 de salariați pe care îi are la nivel mondial. Diviziile vizate sunt cele de credite ipotecare şi community banking.

Potrivit estimărilor companiei, numărul angajaților va scădea cu aproximativ 4.000 numai în acest an, ca urmare a pensionărilor și demisiilor.

În 2014, din divizia de credite ipotecare a băncii ar trebui să plece până la 15.000 din actualii angajați, iar din departamentul de community banking-  între 3.000 și 4.000 de persoane.

Această măsură este luată după ce, timp de trei ani consecutiv, banca a înregistrat profituri record. Directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, încearcă să scadă astfel cheltuielile care, potrivit unei prezentări a instituției, sunt o zonă importantă.

Salariile angajaţilor diviziei de investment banking "ar trebui să rămână relativ consistentă", se precizează însă în documentul instituției bancare.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii