Cautare
, Contributor

Social media |
|

Cea mai mare achiziție Google din Europa: compania cumpără o firmă specializată în inteligenţă artificială

Birourile Google din Zurich
Google achiziționează compania britanică specializată în inteligenţă artificială DeepMind. Valoarea tranzacției se ridică la circa 400 de milioane de dolari, potrivit Forbes.com.

DeepMind a fost fondată în urmă cu trei ani de către Demis Hassabis, Shane Legg și Mustafa Suleyman, iar anul trecut avea circa 75 de angajați. Primele aplicții produse de companie au fost utilizate în ecommerce, în industria jocurilor electornice și pentru a crea simulări în diferite domenii.

Printre investitorii în această companie se numără fondul de capital Horizons Ventures.

Cei trei fondatori au mai purtat discuții legate de o posibilă vânzare a companiei și cu Facebook, în urmă cu doi ani, dar se pare că în cele din urmă tranzacția nu s-a mai finalizat.

Cât a plătit Google pentru Nest Labs

Negocierile pentru această achiziție au fost făcute chiar de către CEO-ul Google, Larry Page, iar compania americană a fost de acord să stabilească o comisie de etică ce are scopul de a asigura că dezvoltarea tehnologiilor în domeniul inteligenței artificiale nu va fi folosită în scopuri nepotrivite.

Aceasta este cea de a patra achiziție pentru Google în această lună, după cumpărarea companiilor Bitspin – dezvoltatorul aplcatiei Timely, Nest Labs – producător de senzori şi automatizări pentru locuinţă și compania de software security – Impermium.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii