FacebookTwitterLinkedIn
Cea de 28-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) se va desfășura atât în format fizic cu spectatori în săli, pe străzi și în spații neconvenționale, cât și in format hibrid și online.
Peste 40 de evenimente susținute de artiști din 15 țări sunt programate astăzi, în prima zi a Festivalului Internațional de Teatru, notează RRA.
Pe lângă spectacolele de teatru din săli, centrul istoric al orașului va fi animat de parade, concerte și spectacole de stradă.
FITS se va desfășura între 20 și 29 august 2021, iar tema de anul acesta, „Construim speranța împreună”, este transpusă în realitate printr-o ediție care reunește peste 2.000 de artiști din 38 de țări, peste 600 de evenimente și 100 de spectacole transmise online.

Festivalul este o celebrare a artelor spectacolului, care prezintă manifestări artistice din întreaga lume, create de nume precum: Charlotte Rampling, Israel Galvan, Denis O’Hare, Helmut Sturmer, Yoshi Oida.

Vineri, la ora 23:15, tradiționalul foc de artificii va marca deschiderea Festivalului Internațional de Teatru, o ediție aproape eroică, spune președintele festivalului, actorul Constantin Chiriac, referindu-se la eforturile pentru organizarea în condițiile actuale a unui eveniment de o asemenea amploare.