Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Ce vor angajații din clădirile de birouri

birouri_office_sxc.hu_600x400_.jpg
Bucureștenilor care lucrează în clădirile de birouri nu le place să aștepte mult la lift și își doresc mai multă intimitate la serviciu.

Studiul realizat de GfK România la solicitarea Immpuls nu spune și dacă motivul pentru care angajații vor mai multă intimitate la birou este că vor să se joace FarmVille fără să fie văzuți de șefi, însă plasează în topul celor mai apreciate condiţii de lucru lumina naturală şi climatizarea, precum şi calitatea spaţiului personal şi spaţiile de recreere. Cercetarea mai indică faptul că angajaţii sunt cel mai nemulţumiţi de timpul de aşteptare la lift

Immpuls, companie specializată în consultanţă, proiectare şi project management în real estate, subliniază faptul că îmbunătăţirea mediului de muncă poate conduce la creşterea productivităţii angajaţilor şi la reducerea ratei absenteismului de la serviciu.

Află cu cât a crescut stocul de spații de birouri din București în 2012

“Multe clădiri sunt construite după concepte care nu pun valoare pe lumina naturală şi calitatea spaţiului. Birourile open space înghesuite, lipsite de lumină şi gălăgioase sunt foarte frecvente în piaţă. Deşi există studii care dovedesc că lumina naturală, izolarea fonică şi calitatea aerului au un aport semnificativ în performanţa angajaţilor, atât dezvoltatorii, cât şi chiriaşii ignoră deseori aceste aspecte”, explică Tudor Popp, Managing Partner Immpuls.

Respondenţii sondajului au acordat cele mai mari punctaje de importanţă pentru lumina naturală (95%), menţinerea temperaturii şi umidităţii aerului (94%) şi cele mai mici scoruri pentru spaţiile de depozitare (63%) şi calitatea sălilor de şedinţă. De asemenea, aceştia au menţionat poziţia clădirii (zonă, infrastructură, transport public) ca elementul faţă de care manifestă cea mai mare satisfacţie (77%). În corelaţie cu elementele cele mai valorizate de către angajaţi, în topul condiţiilor de lucru care trebuie îmbunătăţite se află climatizarea (44%), intimitatea/condiţiile de zgomot (40%), iluminarea (33%), dar şi ergonomia scaunelor (33%).

Vezi TOP 10 cele mai scumpe chirii din lume la spații de birouri

Studiul a fost realizat de către GFK în 15 clădiri de birouri de clasa A din capitală, din zona centrală, de nord şi Barbu Văcărescu, pe un eşantion de 600 de persoane, angajaţi în clădirile incluse în studiu. Marja de eroare este de ± 3,99%.

Conform estimărilor companiei, măsura care are cel mai important impact asupra sporirii productivităţii muncii este reducerea nivelului de zgomot, care poate conduce la o îmbunătăţire a parametrilor de eficienţă de până la 27% pentru sarcini complexe şi 38% pentru activităţi simple. De asemenea, sporirea calităţii aerului interior conduce la o creştere a productivităţii cu până la 20%, raportul dintre costuri şi beneficii fiind de 1 la 10. În plus, îmbunătăţirea luminii naturale poate creşte productivitatea cu până la 5%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii