Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Ce venituri au obținut anul trecut brokerii de asigurare din România?

asigurari.jpg
Brokerii de asigurare au intermediat anul trecut prime de aproximativ 3,6 miliarde lei și au obținut venituri de circa 708 milioane de lei (n.red- 160 de milioane de euro).

Potrivit datelor centralizate de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), brokerii de asigurare au intermediat anul trecut prime de aproximativ 3,6 miliarde lei, în creștere cu 15% față de anul precedent, "Raportat la totalul primelor subscrise de asigurători, de 8,27 miliarde lei, gradul de intermediere s-a situat la 43,34% în anul 2012. Pe segmentul asigurărilor generale, gradul de intermediere s-a apropiat de 54%, iar pe cel al asigurărilor de viaţă la 5,39%", se precizează într-un comunicat al CSA.

Potrivit datelor instituției,  veniturile brokerilor de asigurare obţinute anul trecut din activitatea de intermediere a produselor de asigurări s-au ridicat astfel la aproximativ 708 milioane de lei, în creştere cu 17% faţă de 2011.

Gheața a fost spartă pe piața asigurărilor și după trei ani consecutivi de pierderi, în 2012 au fost consemnate creșteri de aproximativ 6 %, până la o valoare de circa 8,3 miliarde de lei. Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), piața asigurărilor din România a scăzut în perioada 2009-2011 cu 12%, până la 7,8 miliarde de lei.

"Pe segmentul asigurărilor generale, subscrierile asigurătorilor s-au situat la 6,47 miliarde lei, înregistrându-se astfel un avans de 6,3% faţă de anul anterior. Asigurările de viaţă au generat subscrieri de 1,8 miliarde lei, nivel cu 3,8% mai mare faţă de cel raportat în 2011", se arată în comunicatul CSA.

Cea mai mare pondere în portofoliul de asigurări generale, aproape 80 % a fost deținută de subscrierile auto – CASCO şi RCA – şi de cele pentru asigurările de incendiu şi alte calamităţi naturale.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, cele mai importante au fost anul trecut poliţele de viaţă, care au generat subscrieri de peste 1 miliard de lei, cu 3,5 % mai mari față 2011. Asigurătorii au plătit anul trecut despăgubiri mai mari cu 6 %, de circa 5 miliarde de lei, potrivit datelor CSA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii