FacebookTwitterLinkedIn

Gândește pe termen lung

Apartamentul pe care îți propui să îl cumperi va fi suficient pentru tine peste cinci sau zece ani? Sigur nu îți dorești să iei un apartament pe care să îl vinzi peste doar doi, trei ani; costurile sunt prea mari. Ce șanse sunt să îți schimbi locul de muncă în celălalt capăt al orașului? Sau să spunem că acum ai un copil mic. Peste cinci ani va merge la școală. Sunt școli bune în apropierea apartamentului ales de tine? Există business-uri în zonă în care dorești să te muți sau toată lumea pare a se muta de acolo?

Alege cu atenție locația

Acest lucru este foarte important. Chiar dacă un apartament are un preț bun, este complet mobilat și toate merg bine, dacă se află într-o zonă nepotrivită nu ai făcut cea mai bună investiție. Drumurile lungi pot face chiar și cea mai confortabilă casă un inconvenient. Alege un apartament aflat aproape de piață, mijloace de transport în comun, un supermarket bine aprovizionat și măcar o farmacie. Dacă alegi să locuiești într-un complex rezidențial format din apartamente 2 camere București poți beneficia și de pază, spații verzi, loc de joacă pentru copii și parcare.

Alege-ți cu grijă vecinii

Înainte de a bate palma pentru un apartament, interesează-te cum sunt viitorii vecini. Un apartament reprezintă ocazia de a avea propriul cămin, însă, de multe ori, vecinii afectează ambianța locului. Vorbește cu ei pentru a afla cât timp petrec acasă, dacă au program de lucru normal sau te poți trezi cu o petrecere în seara dinaintea unei prezentări importante. 

Nu uita de orientarea apartamentului

Orientarea apartamentul are un efect important asupra temperaturii din casă. Dacă ai noroc, apartamentul poate fi cu o expunere parțială la 45° față de punctele cardinale, folosește-te de o busolă! În schimb, dacă este orientat spre sud vei avea parte de soare și căldură în cea mai mare parte a zilei. O orientare spre vest îți va aduce căldură după-amiaza, care în zilele caniculare de vară poate reprezenta un stres în plus de care te poți lipsi. Pe de altă parte, dacă ai apartamentul orientat spre nord va trebui să folosești termostatul mai mult, chiar și în lunile de toamnă sau primăvară, deoarece va fi mai răcoare.

Acordă atenție suprafeței apartamentului

Principalul compromis atunci când alegi un apartament este suprafața. De aceea, este foarte important designul spațiului și locurile disponibile pentru depozitare. De multe ori contează foarte mult rafturile incorporate în pereți, debaraua sau chiar rafturile suspendate. În funcție de nevoile tale, poți alege o bucătărie open space pentru a mări vizual apartamentul. La dimensiunea apartamentului se adaugă numărul de camere. Dacă îți dorești o familie pe viitor, vei avea nevoie de cel puțin două camere. 

Asigură-te că zona este sigură

În special dacă ai copii sau plănuiești acest lucru pe viitor, este foarte importantă siguranța zonei în care se află apartamentul. Dacă alegi un apartament care este parte a unui complex rezidențial, poți beneficia de portar, acces securizat și, sau, camere video care oferă un plus de siguranță zonei. Costurile vor fi mai mari, însă vei putea sta liniștit atunci când cel mic este în zona de joacă.

Aruncă un ochi și pe beneficiile extra

Spațiile adiționale precum balconul, terasa sau chiar o grădină te ajută să te destinzi în timpul liber. La acestea se adaugă locul de parcare sau garajul. Mai ales în zonele aglomerate, un loc de parcare adaugă un plus de valoare apartamentului. În plus, dacă ai o mașină ceva mai nouă, locul de parcare poate oferi mai multă siguranță decât simpla parcare pe stradă. 

Alegerea apartamentului potrivit necesită planificarea din timp a unor lucruri. De exemplu, ce este prioritar: apropierea de locul de muncă sau prezența unui parc la cinci minute distanță? Luând în considerare lucrurile de mai sus vei putea face o alegere inspirată pentru tine și pentru familia ta.