FacebookTwitterLinkedIn

Când vine vorba de achiziţionarea unei saltele ortopedice pentru dormitor, alegerea nu este tocmai simplă. O saltea influenţează confortul şi somnul oamenilor, motiv pentru care aceştia trebuie să opteze pentru un produs de calitate. Tipul de saltea ales depinde şi de preferinţele personale. Se poate opta pentru saltele medicinale, potrivite pentru cei care suferă de anumite afecţiuni ortopedice, dar şi pentru saltele cu memorie, care se mulează perfect după forma corpului. O saltea bună va oferi pe timpul zilei o relaxare intensă, iar pe timpul nopţii un somn odihnitor. Pentru un plus de confort, majoritatea oamenilor aleg saltelele cu memorie, datorită multitudinii de avantaje de care acestea dispun.

Care sunt avantajele unei saltele cu memorie?

Spuma de memorie a fost concepută pentru scaunele de avion NASA în anul 1960. Aceasta spumă este confecţionată din vascoelastica. Saltelele cu memorie sunt foarte confortabile şi se mulează perfect pe corp, îmbunătăţind astfel calitatea somnului. Popularitatea acestor saltele a crescut destul de mult în ultimii ani, deoarece s-a dovedit faptul că deţin mult mai multe avantaje decât o saltea tradiţională.

Un prim avantaj este confortul şi nu orice fel de confort, ci unul personalizat. Spre deosebire de o saltea tradiţională, cea cu spumă de memorie susţine corpul şi revine la forma iniţială atunci când acesta nu mai exercită presiune. În acest fel, oamenii se pot bucura de un confort personalizat. Grijile în legătură cu formarea de denivelări sunt eliminate.

Al doilea avantaj al unei saltele cu memorie se referă la suportul remarcabil pe care aceasta îl oferă fiecărei părţi a corpului. O saltea cu memorie repartizează uniform greutatea corpului pe suprafaţa sa. De asemenea, aceasta conturează formele corpului în aşa fel încât tensiunile de la nivelul gâtului, şoldurilor şi picioarelor să fie îndepărtate. Salteaua cu memorie menţine coloana vertebrală într-o poziţie  neutră, aspect foarte important pentru cei care se confruntă cu dureri de spate.

Salteaua cu memorie îmbunătăţeşte metabolismul, ceea ce înseamnă că utilizatorii acestui produs vor elimina stresul acumulat zilnic şi vor reuşi să îşi influenţeze într-un mod pozitiv sănătatea. Salteaua cu memorie  este foarte comodă şi oferă oamenilor un somn liniştit. Cu ajutorul ei calitatea somnului va fi îmbunătăţită, ceea ce înseamnă că oboseala cronică va fi ameliorată, utilizatorii beneficiind următoarea zi de o energie continuă.

În ceea ce priveşte întreţinerea unei saltele cu memorie, aceasta se realizează foarte uşor, spre deosebire de întreţinerea unei saltele tradiţionale. Saltelele cu memorie se curăță cu ajutorul unui aspirator. Se recomandă rotirea lor de câteva ori pe an.

Un alt avantaj foarte important al unei saltele cu memorie este durabilitatea lor. Cei ce îşi doresc să investească într-o saltea bună, pot alege o saltea cu memorie. Este cea mai bună opţiune. Pe lângă faptul că oferă o mulţime de avantaje, acest tip de saltea are o durabilitate de aproape 10 ani, dacă este întreţinută corespunzător. Astfel, salteaua nu va trebui înlocuită o perioadă bună de timp, spre deosebire de salteaua tradiţională, care necesită schimbarea să după 5 ani.

Salteaua cu memorie este hipoalergenică. Cei suferă de alergii ar trebui să opteze pentru o saltea cu memorie. Acest produs limitează alergenii, nepermiţând apariţia mucegaiului sau intrarea părului animalelor în saltea. Salteaua este confecţionată din poliuretan, un material hipoalergenic. Foarte mulţi oameni alergici la fulgi sau alte tipuri de fibre aleg cu încredere o saltea cu memorie şi sunt mulţumiţi de calitatea sa.

Sfaturi pentru utilizarea unei saltele cu memorie

Salteaua trebuie rulată îndată ce a fost primită. Astfel proprietăţile acesteia nu vor fi afectate în nici un fel. Se recomandă ca la desfacerea foliei de protecţie a saltelei să nu se folosească foarfece, pentru a nu se tăia din greşeală produsul.  

După cum toată lumea ştie acest lucru, produsele noi au un anumit miros, cel de fabrică. Înainte de folosirea saltelei se recomandă aerisirea ei cel puţin 24 de ore. În acest fel mirosul va dispărea.

Fiind împachetată, salteaua îşi va reveni la forma sa în minim 24 de ore. Toate produsele care sunt împachetate  şi presate îşi recăpăta forma în câteva zile.

Salteaua nu se curăţa prin umezire, ci doar cu aspiratorul. De asemenea, pentru protecţia ei se recomandă utilizarea unei huse. Aerisirea saltelei se face periodic! Pe SomnArt poți descoperi tipul de saltea potrivită.