Cautare
, Contributor

SEO & Content Marketing Agency

Imobiliare |
|

Ce trebuie să știe dezvoltatorii imobiliari înainte de a se apuca de construcție

Dinamica populației din marile orașe este într-o continuă schimbare, iar în aceste condiții nu e de mirare că și piața imobiliarelor e în plină expansiune. De altfel, este și un domeniu foarte profitabil pentru orice antreprenor, mai ales dacă știe să își gestioneze eficient bugetul și resursele.
 aboneaza-te
bloc _151222856

Mai mult decât atât, un dezvoltator imobiliar trebuie să învețe să-și promoveze și să-și vândă produsul (ansamblul rezidențial, în cazul de față), dar și să supravegheze lucrarea de construcție și echipa, astfel încât să se respecte deadlineurile și rezultatul final să fie unul de calitate.

Sunt mulți factori care ar trebui analizați înainte de a începe construcția unui bloc, iar în cele ce urmează i-am detaliat pe cei mai importanți, obligatoriu de luat în calcul din timp.

Asigurați-vă că aveți toate actele în regulă

Înainte de a începe construcția, este important să vă asigurați că terenul nu se află în litigiu și că situația lui legală este una clară și stabilă. De asemenea, va trebui să obțineți autorizația de construcție de la primăria locală, un act care va fi eliberat în urma evaluării dosarului (format din certificatul de urbanism, eliberat tot de primărie, proiectul tehnic al construcției, realizat de arhitect sau de inginerul proiectant, și avizul de amplasament, oferit de toți operatorii de rețea – de apă, de canalizare, de gaz etc.).

Pe lângă aceste acte, dosarul va mai trebui să cuprindă și:

– cerere tip pentru emiterea autorizației;

– certificatul de urbanism (în copie);

– dovada titlului de proprietate asupra terenului (o copie legalizată);

– documentația tehnică pentru autorizarea lucrării de construcție, inclusiv referatele de verificare, semnate și ștampilate în original (în două exemplare);

– avize și acorduri necesare stabilite prin certificatul de urbanism, inclusiv acordul de mediu;

– dovada privind achitarea taxelor legale.

Eliberarea autorizației de construcție se face în maximum 30 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii.

Acoperiți toate nevoile potențialilor clienți

O locuință este o investiție importantă, pe care oamenii decid să o facă numai după ce fac o analiză riguroasă și se asigură că le îndeplinește criteriile și așteptările. Tocmai din acest motiv, este important să luați în calcul principalii factori esențiali atunci când ei aleg viitoarea casă: localizarea ei, spațiul, compartimentarea fiecărui apartament, calitatea finisajelor, facilitățile oferite.

În plus, când vine vorba de achiziția unei case într-un bloc nou, proprietarii își doresc să fie scutiți de cât mai multe griji și să aibă deja instalate toate dotările necesare, astfel încât ei să mai aducă doar mobila preferată. Tocmai din acest motiv, ar fi bine să vă ocupați, în prealabil, și de achiziția și instalarea aparatului de aer condiționat, a centralei termice (alegeți un pachet de centrale termice personalizat în funcție de numărul de apartamente din bloc), a caloriferelor sau a geamurilor termopan.

Lucrați numai cu echipe și furnizori de încredere

Una dintre principalele probleme ale dezvoltatorilor imobiliari este că nu găsesc oameni de încredere alături de care să lucreze la dezvoltarea lucrărilor. Sunt furnizori care nu livrează materialele la timp, ingineri sau proiectanți care nu finalizează proiectul, muncitori care ajung să renunțe după o lună și pleacă fără să anunțe.

Pentru a preveni aceste situații, care nu fac altceva decât să întârzie terminarea construcției și să stârnească nemulțumiri în rândul clienților, alegeți întotdeauna să lucrați cu persoane care au recomandări foarte bune sau cu care ați mai colaborat. De asemenea, lucrați întotdeauna în baza unui contract, astfel încât să puteți cere daune în cazul în care părțile nu respectă înțelegerea și apar probleme din cauza lor.

Piața imobiliarelor este, într-adevăr, una plină de provocări, dar și de oportunități care, atunci când sunt exploatate așa cum trebuie, vă pot aduce câștiguri semnificative.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii