FacebookTwitterLinkedIn

Gala MET este un eveniment caritabil, ce are ca scop obținerea de fonduri pentru Costume Institute, secțiunea de modă a Muzeului Metropolitan de Artă din New York, singurul departament care este autofinanțat.

Sub tema „Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”, designerii au încercat să-și depășească limitele prin crearea unor ținute spectaculoase, care să pună în evidență personalitățile din lumea modei, filmului sau artiști.

Naomi Watts wearing Burberry to the Metropolitan Museum of Art Costume Benefit 2016

Cea mai spectaculoasă apariție a fost cea a actriței Blake Lively, care a pășit pe covorul roșu într-o rochie Burberry de culoare roz pudrat, din mătase și sifon, cu un top din corset și o fustă în formă de A.

Elementul care a atras toate privirile a fost capa detașabilă, fabricată din mătase, cu aplicații din piele perforată în formă de petale, pictate și cusute manual, creată special pentru acest eveniment de Christopher Bailey, Chief Creative și Chief Executive Officer Burberry.

Edie Campbell, în schimb, a ales un costum Burberry, format dintr-un sacou de smoking cu nuanțe metalice de albastru și argintiu, cu revere lungi, și o pereche de pantaloni evazați, cu paiete cusute manual în formă de flori supradimensionate.

"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala - Arrivals

Actrița Naomi Watts a purtat o ținută Burberry, compusă dintr-un corset de paiete argintii și o fustă de mătase acoperită de flori metalice, cusute manual și încrustate cu oglinzi.

Naomi Harris a fost la fel de încântătoare, într-o rochie Bureberry din jacard metalic, cu model floral multicolor și cu o croială clepsidră cu decolteu adânc.

În ceea ce privește domnii, Ben Wishaw a optat pentru un sacou alb cu revere din șal, în timp ce renumitul fotograf Mario Testino a ales un smocking clasic negru, fabricat din mătase shantung, ambele marca Burberry.

James Corden, gazda showului The Late Late Show, a ales un sacou din mohair englezesc, cu broderie din mătase și pantaloni cu detalii din mătase otomană.

Ținutele de seară Burberry și costumele masculine sunt disponibile și în București, în magazinul Burberry din Str. Luterana nr. 4-cel mai mare flagship Burberry din sud-estul Europei.