FacebookTwitterLinkedIn

În 2020, companiile din România (și de pretutindeni) au investit mai mult ca niciodată în soluții IT, de digitalizare, comerț electronic și lucru la distanță, fiind extrem de conștiente de schimbările impuse de COVID-19, consideră Wizrom Software.

2020 a fost o perioadă extrem de dificilă, un an în care am învățat să ne adaptăm din mers, să găsim soluții rapide, să luăm decizii de business din cele mai curajoase. Acest lucru se va întâmpla și anul viitor, perioada de transformare nu se încheie aici. Abia acum marii jucători din industrie au conștientizat cu adevărat rolul crucial al tehnologiei. Vom vedea mișcări spectaculoase de strategii și modele de afaceri și în 2021, companiile vor investi în soluții IT din cele mai inovatoare”, declară Adrian Bodomoiu, Director General în cadrul Wizrom Software.

În ce tehnologii se va investi anul viitor? Experții Wizrom Software consideră că inteligența artificială, soluțiile de automatizare business-to-business (implementate îndeosebi în industria auto) și, în special, personalizarea completă a softurilor de afaceri în funcție de specificul și de nevoile fiecărei companii vor fi cele mai căutate și implementate softuri din 2021.

În România există companii (IMM-uri) care caută deja să investească în tehnologii care integrează în componenta lor elemente de inteligență artificială (AI). Soluțiile care au integrate elemente de AI includ rapoarte și predicții despre viitorul apropiat. Ele oferă informații și analize, bazându-se pe istoric și pot anticipa, de exemplu, dacă o companie are clienți care vor plăti cu întârziere ori care vor părăsi compania în detrimentul unui competitor.