Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Ce țări din Europa se confruntă cu un al doilea val de coronavirus?

Țările europene traversează o perioadă de reapariție a cazurilor COVID-19, după o încetinire cu succes a focarelor izbucnite la începutul anului. Însă este acest al doilea val  la fel de puternic precum primul, din primăvară?    
 aboneaza-te
Coronavirus în Europa

În acest moment, țările din sud-estul Europei – cum ar fi Albania, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia de Nord și România – înregistrează un număr mai mare de cazuri în august decât la începutul anului, notează Euronews. Printre excepții se află Serbia care a raportat cifre similare cu cele de la jumătatea lunii aprilie.

De asemenea, alte țări europene care trec prin al doilea val de coronavirus sunt Croația, Grecia și Malta care se confruntă cu o creștere mai puternică a cazurilor decât în primăvară.

Cele mai afectate țări din Europa

Astfel, republica Cehă a înregistrat un nou record de 1.161 de cazuri pe 8 septembrie. Și țări precum Belgia, Italia și Marea Britanie,  printre cele mai afectate din Europa, înregistrează o reapariție, dar, cel puțin până acum, nu se compară cu numerele din martie și aprilie. Astfel, pe 6 septembrie, Marea Britanie a trecut pragul de 2.000 de cazuri zilnice.

Alte țări care se confruntă cu al doilea val de coronavirus sunt Franța, Polonia, Olanda și Spania. Astfel, Franța a declarat 8.975 de cazuri noi pe 4 septembrie – cea mai mare cifră înregistrată vreodată.

Însă este de reținut că țările europene efectuează acum mai multe teste decât în timpul primului val, iar această strategie poate explica, cel puțin parțial, noile cifre raportate.

În articolul din Euronews găsiți o hartă interactivă a situației cazurilor raportate de COVID-19 din țările europene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii