Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Ce spune Klaus Iohannis după reținerea fostului premier al Republicii Moldova

Președintele Klaus Iohannis a declarat că urmărește cu „atenție și preocupare” situația din Republica Moldova, după ce Vlad Filat, fostul premier al țării a fost reținut, informează Mediafax.
Klaus Iohanis

Klaus Iohannis a scris, pe pagina sa de Facebook, că încurajează Guvernul și Parlamentul de la Chișinău se depășească dificultățile.

„Urmăresc cu atenție şi preocupare situația din Republica Moldova și sper ca evenimentele petrecute în ultima perioadă la Chișinău să nu ducă la schimbarea opţiunii pro-europene a conducerii Moldovei. Încurajez Guvernul și Parlamentul de la Chișinău să depășească aceste dificultăți, care au culminat cu evenimentele de ieri, și să păstreze orientarea către valorile occidentale. Cred cu tărie că Republica Moldova îşi poate împlini destinul doar în Uniunea Europeană”, a scris acesta pe contul său de Facebook.

Fostul premier al Republicii Moldova a fost reținut joi în Parlament și escortat la Centrul Național Anticorupție la scurt timp după ce Corneliu Gurin, procororul general al Republicii Moldova a decis ridicarea imunității sale parlamentare, după ce a fost acuzat de implicare în fraudele de la Banca de Economii (BEM).

Mai mult de atât, Liderul Partidului Democrat Liberal Moldova (PDLM), este acuzat că a comis fraude la BEM, prejudiciul fiind estimat la sute de milioane de euro. Totodată, în perioada mandatului său de premier a primit 60 milioane de dolari de la Ilan Shoty, directorul Dufremol, cel mai mare operator Duty Free în Moldova.

AFLĂ AICI MAI MULTE  DESPRE ACUAZAȚIILE ADUSE LUI VLAD FILAT

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii