Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Ce spune Daniel Dines despre concedierile de la UiPath. „Ne-am dezvoltat forţa de muncă cu 60%, a fost un fel de abordare «blitz scaling»”

Compania Uipath este evaluată la aproximativ 7 miliarde de dolari, după ultima rundă de finanţare din primăvară, iar Daniel Dines deţine peste 20% din companie. „În ultimele 10 luni, ne-am dezvoltat forţa de muncă cu 60%, a fost un fel de abordare «blitz scaling». Cu toate acestea, numai creşterea nu este singurul obiectiv al unei mari companii.“

Cel mai valoros start-up de IT fondat în Romania, UiPath, a concediat 400 de oameni, iar Daniel Dines (CEO și fondatorul UiPath) spune că acest lucru reprezintă un pas dur dar necesar pentru ca liderul pieţei global de roboţi software care automatizează procesele din companii să-şi păstreze eficienţa şi să-şi continue drumul spre profitabilitate.

EXCLUSIV FORBES | Ce avere are Daniel Dines? Este mai bogat decât Ion Țiriac?

„Creşterea noastră nu a fost întotdeauna uşoară. În mod esenţial, ne-am născut global peste noapte, deschizând birouri în peste 30 de oraşe în mai puţin de 24 de luni. Dându-mi seama de potenţial, am împins UiPath să lucreze din ce în ce mai repede şi am  făcut angajări cu viteza luminii. În ultimele 10 luni, ne-am dezvoltat forţa de muncă cu 60% a fost un fel de abordare „blitz scaling”. Am câştigat rapid cota de piaţă şi poziţia de lider pe piaţă. Am trecut de 5.000 de clienţi. Echipele noastre de inginerie şi-au extins portofoliul de produse în moduri incredibile. Portofoliul nostru de produse astăzi este cel mai larg şi mai profund din industrie. Şi tot vom încheia 2019 cu aproape 50% mai mulţi angajaţi decât atunci când am început anul.

Forbes 500 – Daniel Dines, Marius Tîrcă: Tricornul

Cu toate acestea, numai creşterea nu este singurul obiectiv al unei mari companii. După valurile recentelor angajări, ne-am îngrijorat că am putea deveni mai puţin agili şi receptivi faţă de clienţi. Nu este nimic mai important decât succesul fiecărui client şi partener. Succesul pe care ni-l dorim este cel care le permite clienţilor noştri să îşi poată scala rapid operaţiunile de RPA cu rezultate reale şi concrete de afaceri. Suntem 100% dedicaţi acestui obiectiv. În ultimele câteva săptămâni, am rugat echipele noastre să analizeze mai profund operaţiunile lor. În unele cazuri, am identificat oportunităţi de eficientizare, cum ar fi combinarea vânzărilor partenerilor şi echipele de vânzări directe din fiecare regiune. De asemenea, mutăm investiţiile de la back-office către operaţiuni orientate către client. Deşi este vorba în mare parte de îmbunătăţirea experienţei clienţilor noştri, este vorba şi de îmbunătăţirea eficienţei; este un pas necesar pe măsură ce ne businessul nostru se maturizează.

Nimic nu este perfect şi orice astfel de demers este unul dur. Această decizie va aduce beneficii pe termen lung forţei de muncă şi sunt încrezător că prezenţa numelui „UiPath” este un motiv de mândrie în CV-ul oricui.

În cele din urmă, vreau să vă asigur că UiPath este hotărât să continue să fie liderul pieţei. Suntem pe un drum solid către profitabilitate în 2020”, a scris Dines.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii