FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Daniel Constantin a avut o întrevedere la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu ES Philippe Gustin, ambasadorul Franţei la Bucureşti, care a fost însoţit de Sévrine Jacobs, consilier pentru afaceri agricole al Ambasadei Franţei în România.

Cu această ocazie, partea franceză a mulţumit ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru promptitudinea autorităţilor române în ceea ce priveşte investigaţiile întreprinse în finalizarea anchetei etichetării şi trasabilităţii cărnii de cal.

Află cum a evoluat agricultura ecologică în timpul crizei economice

În acelaşi timp, ministrul Daniel Constantin a mulţumit Ambasadei şi Guvernului francez pentru sprijinul acordat în aceasta perioadă extrem de grea. ”Pentru România, deşi a fost o situaţie dificilă, a reprezentat o oportunitate de a arăta tuturor celor implicaţi că unităţile de procesare româneşti sunt aliniate la standardele europene”, a afirmat ministrul Daniel Constantin.  

Vezi cu ce produse agroalimentare vor să intre firmele românești pe piața germană

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme referitoare la evoluţia negocierilor cu Parlamentul European privind Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, reforma Politicii Agricole Comune, precum şi dezvoltarea cooperării bilaterale româno-franceze în domeniul agriculturii şi în domenii conexe. Astfel, au fost punctate subiecte precum organizarea Camerelor Agricole, finanţarea agriculturii/fonduri mutuale, cooperarea între organismele de plăţi, măsuri de sprijin pentru tinerii agricultori, reglementarea şi organizarea filierelor de distribuţie, cadastru.