Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Ce spun parlamentarii europeni despre criza refugiaților

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că ”prioritatea numărul unu de astăzi este și trebuie să fie abordarea crizei refugiaților”.
PE

„UE se confruntă cu migrația, criza economică și războaie în vecinătatea sa, trebuie să contribuim la soluționarea acestor provocări”, a declarat Martin Schulz, președintele PE, în cuvântul de deschidere.

“Prioritatea numărul unu de astăzi este și trebuie să fie abordarea crizei refugiaților […] Este o chestiune de umanitate și demnitate umană, iar pentru Europa o chestiune de dreptate istorică”, a declarat Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene. “Luptăm împotriva Statului islamic, de ce nu suntem pregătiți să acceptăm oameni care fug din acea regiune?”

Manfred Weber (PPE, Germania) le-a cerut tuturor să „îşi amintească de faptul că vorbim despre ființe umane”. El a adăugat că problema nu este “nici Europa, nici Bruxelles-ul, ci egoismul naţional.”

Gianni Pittella (S&D, Italia) a afirmat că “trebuie să primim refugiaţii, altfel Europa nu există ca şi concept, ca o uniune fondată pe solidaritate”.

Syad Kamal (ECR, Marea Britanie): „Să găsim soluții împreună, nu doar la nivelul UE, aceasta este o criză internațională care necesită un răspuns internațional. Trebuie să abordăm aceste probleme în mod realist, a trecut vremea arătatului cu degetul. Europa nu are nevoie de o nouă cortină de fier, Europa are nevoie de o voința de fier ca să discutăm împreună, să lucrăm împreună și să găsim o soluție împreună.”

Guy Verhofstadt (ALDE, Belgia) a arătat că „sursa problemei o reprezintă lipsa de unitate și de voință politică. Aceasta nu este o criză a Europei, ci este, de fapt o criză generată de lipsa Europei.”

Gabriele Zimmer (GUE/NGL, Germania): „Nu trebuie să le permitem șefilor de guverne să urmărească politici naționaliste și meschine, sau UE va fi distrusă.”

Philippe Lamberts (Verzi/EFA, Belgia): „Trebuie să luăm atitudine fața de refugiați și să fim deschiși față de schimbare și de viitor. E nevoie să construim alianțe li să recreăm ceea ce Europa a pierdut.”

Nigel Farrage (EFDD, Marea Britanie) a spus că Juncker a înțeles greșit subiectul migrației. „După cum știm, majoritatea celor care vin sunt migranți economici. În plus, vedem dovezi că ISOS folosește această rută pentru a își trimite jihadiștii pe pământul european. Ar însemna să fim nesăbuiți dacă ne asumăm acest risc pentru societățile noastre.” Florian Philippot (ENF, Franța) a cerut ca Europa să își intensifice presiunea asupra Statelor din Golful Persic pentru a accepta și ele refugiați. A mai adăugat că „marile companii își doresc imigranții ilegali.”

Krisztina Morvai (Independent, Ungaria): „Toți avem același vis, să trăim în țara noastră, să muncim pentru țara noastră în pace, să ne păstrăm rădăcinile, cultura și tradițiile.”

Nicolas Schmit (Președinția Consiliului): „Este un moment istoric. Europa trebuie să facă față unei crize majore. Pot să afirm că în Consiliu vom face tot ce se poate pentru a pune în aplicare noile propuneri (pentru un mecanism permanent de relocare a migranților) prezentate azi de președintele Juncker.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii