Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Ce soluții propune Pactul pentru Fiscalitate

Pactul pentru Fiscalitate a fost lansat, joi, în dezbatere publică, iar experții în domeniu, academicieni și reprezentanți ai mediului de afaceri vor încerca să găsească soluții pentru stimularea pornind de la patru principii fiscale.

Aceste principii se referă la simplificarea, eficientizarea și predictibilitatea legislației fiscale, depolitizarea, reprofesionalizarea și informatizarea ANAF, stimulare investițiilor directe, toleranța zero la evaziune.

„Evaziunea este o frână serioasă pentru dezvoltarea României noastre, creând un cerc vicios pervers, care face adevăratele măsuri de relaxare şi stimulare fiscală să rămână simple intenţii pe o coală de hârtie. Suma pierdută este uriaşă -, reprezintă cam jumătate din bugetul de stat al României”, atrag atenți inițiatorii acestei dezbateri.

„Circa 70% dintre locurile de muncă desfiinţate pe timp de criză au provenit din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii; adică exact acela care ar trebui să fie de fapt motorul economiei şi cea mai importantă sursă a creşterii nivelului de trai. Nu avem cum să omitem nici cele peste 200 de modificări fiscale operate în ultimii 10 ani – cifră care reprezintă un record absolut la nivel european – şi care nu au făcut altceva decât să tulbure mediul de afaceri, fără să se consemneze ulterior o creştere observabilă a nivelului sau a structurii veniturilor bugetare. Apoi, s-au mărit unele taxe ori s-au introdus altele noi, iar atitudinea ANAF-ului a devenit tot mai agresivă. Degeaba însă, pentru că problema încasărilor la buget tot nu a fost soluţionată”, se mai arată în Pactul pentru Fiscalitate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii