FacebookTwitterLinkedIn

Performanță de business în 2015:

Orice recomandări trebuie sa fie particularizate în funcție de sectorul de activitate al companiilor, poziția acestora pe piața, evoluțiilepieței şi ale companiei din ultima perioadă. La un nivel mai general însă, pe baza experienței mele, o creștere a performanţei companiilor se poate realiza acționând pe mai multe direcții:

Înțelegerea mai profundă a cerințelorclienților, a nevoilor acestora. Într-o economie globală dorințele clienților sunt într-o permanentă schimbare, iar înţelegerea acestora și răspunsul corect poate fi avantajul competitiv de care o companie are nevoie.

Creșterea inovației, utilizarea tehnologiilor noi, în tot lanțul tehnologic, atât pe partea de procese cât şi pe cea de producție. Tehnologia poate fi un atu care aduce beneficii importante companiilor  în ceea ce privește reducerea costurilor şi creșterea competitivității

Procese de calificare continua a angajaților şi îmbunătățirea constantă a actului de management. Provocările economiei din prezent, evoluția tehnologiei si schimbările rapide pe plan mondial necesită o mană de lucru din ce în ce mai performantă și mai agilă, flexibilăiar acest lucru este la fel de valabil atât pentru companiile din energie cât şi pentru cele din telecomunicații, bănci sau auto.

Lecţii de leadearship:

Pentru a performa în mediul de business trebuie să știi să asculți. Lecţii de business putem lua în fiecare zi, de la toți cei care știu sa facă un lucru de succes, de la un coleg, de la un partener de afaceri sau de la un alt stakeholder.

În loc de concluzie, as vrea sa punctez faptul că eu sunt un om de echipă, iar în opinia mea,  succesul oricărei companii, fie Petrom fie alta, este determinat de echipă, de modul în care oamenii relaționează, comunică şi colaborează pentru atingerea unor obiective comune.  Mergând mai departe, cei care conduc o echipa trebuie sa aibă capacitatea de a identifica potențialul oamenilor cu care lucrează si de a-i ajuta să se dezvolte, astfel încât echipa  sau compania pe care o conduc să poată genera performanţă.