FacebookTwitterLinkedIn

În 2013 Iron Man 3 a fost filmul cu cele mai mari încasări în SUA, adunând peste 400 de milioane de dolari. El este urmat de Hunger Games, cu 377 de milioane și de Despicable Me 2 cu 367 de milioane, potrivit clasamentului realizat de boxofficemojo.com.

Anul 2013 a fost unul al recordurilor în SUA, încasările depășindu-le pe cele din 2012, după cum nota forbes.com, iar vara a fost cea mai profitabilă din toate timpurile pentru producătorii care au vândut filme americanilor. Box office-ul total al filmelor proiectate in Statele Unite a fost estimat la 11 miliarde de dolari.

La nivel mondial, forbes.com alcătuia încă din septembrie un top, în fruntea căruia se aflau Iron Man 3 (locul 1), Despicable Me 3 (locul 2) și Fast & Furious 3. Primele 10 locuri avuseseră încasări de peste 6,7 miliarde de euro, iar cifrele au mai crescut de atunci. La un buget total de 1,7 miliarde, calculele forbes.com arătau că primele zece cele mai vizionate filme au făcut un profit de 4,2 miliarde de dolari și au  reprezentat astfel o investiție foarte profitabilă. Cu atât mai mult restul filmelor din top, care au avut încasări mai mici, dar și bugete considerabil mai mici decât primele 50.