FacebookTwitterLinkedIn

Statutul de ”Țara Anului” la BioFach reprezintă o oportunitate importantă de a promova produsele ecologice româneşti şi de a prezenta tutoror participanţilor potenţialul agriculturii ecologice din România. Din partea țării noastre, la BioFach participă 55 de expozanți, cu produse ecologice precum miere, sucuri de fructe, mere, ceaiuri, vinuri, lactate, fructe de pădure, produse de panificaţie.

Află cum a evoluat agricultura ecologică în timpul crizei economice

La deschiderea oficială au participat Achim Irimescu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Andre Leu, Preşedinte Federaţiei Internaţionale a Mişcării pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), Felix Prinz zu Lowenstein, Preşedintele Federaţiei Intreprinderilor din Alimentaţia Organică din Germania, Robert Kloos, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Alimentaţiei, Agriculturii şi al Protecţiei Cumpărătorilor din Germania, precum și Marian Ciocianu, președintele Ascoiației Bio România.

În cadrul deschiderii oficiale au avut loc momente artistice susţinute de pianistul Teo Milea, prezent la Nuremberg cu sprijinul Institutului Cultural Român, precum și de cunoscutul naist Nicolae Voiculeţ. Spectacolul a continuat cu trupa ”Provincialii”, care au susținut un concert în încheierea evenimentului.