FacebookTwitterLinkedIn

Este puțin neclar când spui „ce poți face”. Dacă te referi la limbajul specific Java sau C++ acestea nu sunt valabile pentru JavaScript, ar fi o listă foarte lungă dacă aș detalia tamplate-uri ca  C++ și Java Generics.

Dacă ești interesat/ă să știi ce software-uri poți face, atunci aici este interesant, sunt foarte sigur că nu există clasă de software pe care nu o poți face în JavaScript. Are un limbaj extrem de versatil. Acestea fiind spuse, limbajul de programare nu este vorba despre ce poți face, ci despre instrumentul potrivit pentru locul de muncă pe care îl aveți.

C++ este mai bun decât JavaScript când ai nevoie să construiești aplicații și vrei să storci și ultima picătură de performanță dintr-un singur procesor, adică jocuri, software-ul de editare video, redare 3D, genul acesta de lucruri.

Java este mai bun când construiești  servicii „backend” în organizații foarte mari unde ai nevoie de predictibilitate de dezvoltare și înaltă performanță.

JavaScript este un instrument foarte larg si complex. Este popular pentru că poți construi mai mult sau mai puțin, orice și nu te împiedică să experimentezi. Este un instrument ideal de folosit pentru multe produse în fază incipientă atunci când n-ai nicio idee despre ce vrei să construiești.

Traducere și adaptare de pe Forbes.com