FacebookTwitterLinkedIn

În urma izbucnirii scandalului privind emisiileMartin Winterkorn și-a prezentat demisia, iar purtătorul de cuvânt al companiei a refuzat să facă orice comentarii privind pensia pe care fostul director VW ar urma să o primească.

Cel mai nou raport al grupului arată că Winterkorn, CEO al VW din 2007, ar putea primi, teoretic, două sume semnificative. Potrivit aceluiași raport, la finele anului trecut, pensia lui Martin Winterkorn se ridicat la suma de 28,6 milioane de euro și nu sunt descrise condițiile care ar putea determina să nu o plătească. Mai mult de atât, în anumite condiții, poate primi compensații echivalente cu remunerația sa pe doi ani.

CINE ESTE NOUL ȘEF VW ȘI CE PROMITE ACESTA

Anul trecut, Martin Winterkorn a fost al doilea cel mai bine plătit CEO din Germania, primind 16,6 milioane de euro sub formă de bonusuri din partea VW și acționarului majoritar al acestuia, Porsche.

În cazul în care board-ul de supraveghere decide încheierea anticipată a contractului său, Winterkorn poate primi și compensații. Totuși, dacă decizia board-ului este determinată de o vină a directorului general, atunci acesta nu mai primește compensațiile respective.

SCANDALUL VOLKSWAGEN, O AMENINȚARE MAI MARE PENTRU ECONOMIA GERMANIEI DECÂT CRIZA ELENĂ A DATORIILOR

Comitetul executiv al consiliului de supraveghere a anunțat miercuri, într-un comunicat, că Winterkorn „nu a avut cunoștință despre manipularea datelor privind emisiile automobilelor diesel și că îi respectă decizia de a demisiona.

În raportul anual se mai menționează că Winterkorn are dreptul să folosească un automobil al companiei în care sunt plătite beneficiile.

VEZI CARE ESTE BUGETUL DE PUBLICITATE AL MĂRCII VOLKSWAGEN ÎN ROMÂNIA