Cautare
, Staff

Media şi entertainment |
|

Ce ne motivează cu adevărat la locul de muncă

Chiar dacă multe companii încearcă să-și motiveze angajații prin bonusuri salariale, vacanțe sau alte facilități, studiile arată că autonomia, relațiile cu ceilalți și sentimentul de competență sunt factorii care ne motivează cel mai mult la locul de muncă.
fericire shutterstock_551937505

Autonomia

Angajații care iau decizii asupra muncii lor, care hotărăsc ce proiecte să aleagă și cum să-și împartă timpul, se simt mai motivați decât cei care au un manager care tinde să le controleze deciziile. Studiile mai arată că acele companii care susțin un mediu autonom au avut rezultate mai bune și din punct de vedere financiar.

Relațiile cu ceilalți

Cu cât avem relații mai strânse la locul de muncă, cu atât suntem mai fericiți și motivați. Profesorul Jane Dutton enumeră patru căi pentru a dezvolta relații durabile cu colegii de muncă: trebuie să oferi respect și să fii un bun ascultător, să îți oferi ajutorul și sprijinul, trebuie să arăți încredere și, în ultimul rând, este indicat să petreci timp cu ceilalți și în afara biroului, într-un cadru informal.

Sentimentul de competență

Sentimentul de competență, de implicare și dorința de a fi cât mai bun la locul de muncă sunt factori foarte importați în ce privește motivația. Angajații mai implicați au rezultate mai bune și sunt mai productivi, ceea ce se traduce și prin îmbunătățirea serviciilor oferite de companie.

Citește și Cinci sfaturi pentru a fi fericit la locul de muncă

Traducere și adaptare de pe Forbes.com.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii