Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Leadership |
|

Ce meserii au cei mai stresați români?

Cele mai solicitante meserii din România sunt: medic, pilot, pompier și profesor, conform unui studiu comandat de Secom și realizat de Ivox. Circa 75% dintre români se declară stresați și suprasolicitați la locul de muncă, în timp ce 8 din 10 acuză boli și manifestări cauzate de aceste stări.
medicina.jpg

Studiul Secom a fost realizat cu ajutorul Ivox în octombrie 2014, la nivel național, pe un eșantion reprezentativ de 3.381 de respondenți din mediul urban. Românii au votat topul profesiilor, în ordinea gradului de solicitare:

În opinia românilor, medicii au cea mai solicitantă meserie, în ciuda faptului că această profesie lipsește din topurile internaționale recente.

În procesul de selecție, românii au ținut cont de factori de stres și suprasolicitare precum: orele de muncă efectuate în afara programului, amploarea proiectelor și nivelul de energie solicitat, nivelul de responsabilitate și concentrare necesar, lucrul cu termene limită, interacțiunea cu persoane dificile, presiunea de a găsi rapid soluții, gradul ridicat de risc fizic sau psihic asociat exercitării meseriei. Aproape 8 din 10 români resimt efectele suprasolicitării prin diverse simptome sau boli. Studiul Secom mai arată că atunci când se referă la propriile profesii, 75% dintre români se declară stresați și suprasolicitați din cauza locului de muncă, în timp ce 1/10 indică un nivel intens al stărilor de stres și suprasolicitare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii