Cautare




, Staff

Gastronomie |
|

Ce mai gătim cât stăm acasă: Tarte cu somon afumat, hrean și măcriș

În aceste zile de carantină, s-ar putea ca uneori să nu mai știi ce să gătești pentru tine și familia ta. În fiecare zi, vei găsi pe Forbes.ro, câte o rețetă delicioasă care să-ți servească drept sursă de inspirație. Pentru astăzi, tarte cu somon afumat, hrean și măcriș.
 aboneaza-te
tartă somon

Timp de preparare: 45 minute plus o oră răcirea

Timp de gătire: 15 minute

INGREDIENTE: 

Pentru aluat: 300 grame de făină

1/2 linguriță praf de copt

125 grame de unt rece, tăiat cubulețe

2 gălbenușuri

Pentru topping: 200 ml oțet din vin alb

100 grame de zahăr granulat, la care se adaugă încă un vârf

o ceapă murată roșie, mare, tocată mărunt

125 ml de frișcă

1¼ lingură muștar integral

1½ lingură hrean proaspăt ras

160 grame de somon afumat

40 grame de măcriș

30 grame de icre de somon

felii de lămâie.

Mod de preparare

Pune făina, praful de copt, untul și un vârf de sare într-un mixer. Mixează până când amestecul arată ca niște boabe de mazăre. Amestecă o linguriță de apă foarte rece cu gălbenușurile de ou, adăugă-le în amestecul de mai sus și continuă să mixezi. S-ar putea să fie nevoie să adăugi puțin mai multă apă.

Scoate aluatul, pune-l  pe o suprafață ușor pudrată cu făină, frământă ușor, apoi împărte-l în patru discuri. Înfășoară fiecare disc în folie și  pune-le la frigider pentru o oră.

Încălzește oțetul din vin alb cu 100 grame de zahăr, un vârf de sare și 150 ml apă la foc mic, amestecând pentru a ajuta dizolvarea zahărului. Apoi iei de pe foc, adaugi ceapa peste amestecul pregătit și lași totul să stea o oră (sau mai mult).

Încălzește cuptorul la 200 de grade.

Bate frișca până capătă formă și adăugă muștarul, hreanul, vârful de zahăr și puțină sare. Gustă! Este posibil să vrei să adaugi puțin mai multă sare. Taie somonul afumat în fâșii și lasă-l deoparte.

Rulează fiecare bucată de aluat pe o bucată de pergament astfel încât să obții un cerc de 17-18 cm. Folosește o farfurie pentru a tăia forma și ai grijă să iasă cât mai frumos. Înțeapă-le ușor cu dinții unei furculițe. Transferă-le apoi pe hârtie de copt și coace rondelele timp de aproximativ 10 minute sau până când devin aurii și ușor înăbușite. Mută rondelele cu tot cu hârtie, pe un suport de răcire, și lăsă-le să se răcească timp de 10 minute.

Alege măcrișul, îndepărtând tulpinile groase. Folosește doar frunzele și tulpinile fine.

Transferă fiecare bază de tartă pe o farfurie (este mult mai ușor decât să le muți după aceea). Toarnă niște cremă de hrean pe fiecare tartă, adaugă somonul afumat, bucățele de ceapă murată (nu și lichidul scurs). Presară caviar de somon, măcină puțin piper negru și servește-le alături de câteva felii de lămâie.

Sursa: The Telegraph

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii