Cautare




, Staff

Gastronomie |
|

Ce mai gătim cât stăm acasă: Pulpă de miel la cuptor umplută cu măsline și rozmarin

În aceste zile de carantină, s-ar putea ca uneori să nu mai știi ce să gătești pentru tine și familia ta. În fiecare zi, vei găsi pe Forbes.ro, câte o rețetă delicioasă care să-ți servească drept sursă de inspirație. Pentru astăzi, pulpă de miel la cuptor umplută cu măsline și rozmarin.
pulpă de miel umplută

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de coacere: 1 oră și 20 de minute

INGREDIENTE: 

1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg
1 legătură  de rozmarin
½ legătură de patrunjel
80 grame de măsline tăiate
3 bucăți de file de anșoa
40 grame de stafide
75 grame de pesmet proaspăt
coajă și suc de la o ½  de portocală
ulei de măsline, pentru stropire
2 cepe rosii
½ cățel de usturoi
250 ml supă de vită
250 ml vin roșu

MOD DE PREPARARE: 

Scoate mielul din frigider cu o jumătate de oră înainte să te apuci de gătit.

Pentru umplutură, toacă rozmarinul (mai păstrează câteva fire pentru final) și pătrunjelul și amestecă cu măslinele și cu fileul de anșoa. Adăugă stafidele, pesmetul și coaja de portocale și toacă totul, dar nu foarte mărunt. Asezonează și amestecă sucul de portocale cu uleiul de măsline.

Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius, dacă este cuptor electric cu ventilație, sau la 200 de grade, dacă e cu gaz.

Așază mielul cu partea exterioară pe o tavă curată. Crestează carnea din loc în loc, nu foarte adânc, pentru a crea mai multe buzunare pentru umplutură. Cu o lingură, pune umplutura, astfel încât carnea să fie acoperită peste tot. Leagă strâns pulpa cu un șnur – nu trebuie să fie un aranjament sofisticat, și fă trei- patru noduri de-a lungul articulației. Adăugă de-a lungul sforii firele de rozmarin pe care le-ai păstrat.

Cojește și taie ceapa în feli mari. Zdrobește usturoiul cu tot cu foi. Amestecă-le bine și pune-le  în tavă, de jur împrejurul cărnii. Toarnă apoi supa de vită și jumătate din vinul roșu și, după aceea, stropește totul cu ulei de măsline și condimentează după gust.

Pune mielul la cuptor pentru o oră și 20 de minute. Din când în când, picură vinul roșu rămas peste carne. Scoate-l din cuptor și lăsă-l să se odihnească timp de 15 minute, înainte să-l tăi și să-l pui în farfurie.

Sursa: The Telegraph 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii