FacebookTwitterLinkedIn

Sunt moi, se topesc în gură și sunt mult gustoase decât orice fursec. De asemenea, sunt ușor și rapid de făcut și nu costă nici mult.

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 20 minute

INGREDIENTE

225 grame de făină pentru prăjituri

110 grame unt, tăiat în cubulețe

¼ lingură de condimente mixte pentru prăjituri

85 grame de zahăr pudră, (plus mai mult pentru pudrat)

110 grame de coacăze sau stafide sau un amestec din ambele

1 ou mare, bătut usor

puțin lapte dacă e nevoie

ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE

Pune făina și untul într-un bol și freacă-le împreună cu vârfurile degetelor până când vei obține ceva care arată ca pesmetul. Adăugă condimentul mixt, zahărul și fructele uscate. Amestecă și oul până când se formează un aluat. S-ar putea să ai nevoie de puțin lapte sau apă pentru a reuni totul. Se lasă la rece ½ ore.

Pune mingea de aluat pe o planșetă si întinde o foaie de 5 mm grosime. Se taie aluatul în rondele cu ajutorul unui pahar cu diametrul de 6 cm. Prăjește fursecurile într-o tigaie groasă, cu puțin ulei sau chiar untură, cam 3 minute pe fiecare parte. La final, prăjiturelele trebuie sa fie maro și să aibă un aspect crocant.

Lasă-le la scurs pe o hârtie absorbantă. Se pot servi pudrate cu zahăr sau cu puțin unt.

Sursă: The Telegraph