Sunt moi, se topesc în gură și sunt mult gustoase decât orice fursec. De asemenea, sunt ușor și rapid de făcut și nu costă nici mult.
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătire: 20 minute
INGREDIENTE
225 grame de făină pentru prăjituri
110 grame unt, tăiat în cubulețe
¼ lingură de condimente mixte pentru prăjituri
85 grame de zahăr pudră, (plus mai mult pentru pudrat)
110 grame de coacăze sau stafide sau un amestec din ambele
1 ou mare, bătut usor
puțin lapte dacă e nevoie
ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE
Pune făina și untul într-un bol și freacă-le împreună cu vârfurile degetelor până când vei obține ceva care arată ca pesmetul. Adăugă condimentul mixt, zahărul și fructele uscate. Amestecă și oul până când se formează un aluat. S-ar putea să ai nevoie de puțin lapte sau apă pentru a reuni totul. Se lasă la rece ½ ore.
Pune mingea de aluat pe o planșetă si întinde o foaie de 5 mm grosime. Se taie aluatul în rondele cu ajutorul unui pahar cu diametrul de 6 cm. Prăjește fursecurile într-o tigaie groasă, cu puțin ulei sau chiar untură, cam 3 minute pe fiecare parte. La final, prăjiturelele trebuie sa fie maro și să aibă un aspect crocant.
Lasă-le la scurs pe o hârtie absorbantă. Se pot servi pudrate cu zahăr sau cu puțin unt.
Sursă: The Telegraph