Cautare




, Staff

Gastronomie |
|

Ce mai gătim cât stăm acasă: Prăjitură Pavlova cu fructul pasiunii și mascarpone

În aceste zile de carantină, s-ar putea ca uneori să nu mai știi ce să gătești pentru tine și familia ta. În fiecare zi, vei găsi pe Forbes.ro, câte o rețetă delicioasă care să-ți servească drept sursă de inspirație. Pentru astăzi, un desert, prăjitură Pavlova cu fructul pasiunii și mascarpone.
 aboneaza-te
pavlova cu fructul pasiunii

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 1 oră 10 minute, plus răcire

INGREDIENTE

2 ouă mari la temperatura camerei, separate

40 ml pulpă de fructul pasiuii (din aproximativ 4 fructe), semințe, plus 2 fructul pasiunii pentru ornat

sucul de 1 lămâie, 2 lime sau 1 portocală mică (aproximativ 30 ml în total)

40 grame de unt rece nesărat, tăiat în cuburi

160 grame de zahăr pudră

150 grame de mascarpone

Mod de preparare

Pune într-o cratiță gălbenușurile de ou, sucul de fructul pasiunii, sucurile de citrice, untul și 40 g de zahăr. Ține-le pe foc foarte mic timp de 7-10 minute, amestecând constant, până când amestecul este suficient de gros încât să învelească spatele unui linguriţe. Nu lăsa să fiarbă.

Apoi ia de pe foc și lase într-o parte amestecul până se răcește complet.

Preîncălzește cuptorul până 120 grade C și tapetează o tavă de copt cu hârtie.

Bate albușurile într-un bol foarte curat, cu un tel electric, pana cand își mențin forma.

Cu mixerul în funcțiune, adăugă treptat restul de 120 g de zahăr peste albușurile de ou și bate până când vei avea obține o cremă lucioasă.

Cu o lingură mare, din metal, pune patru grămăjoare din amestec, în formă ovală, pe hârtia de copt. În centrul fiecăruia, fă o adâncitură cu spatele lingurii.

Ține-le la copt, între 45 de minute și o oră, până când bezeaua devine tare și partea inferioară este crocantă. Oprește cuptorul și lăsă bezeaua să se răcească complet în cuptor (acest lucru o va ajuta să nu se crape pe măsură ce se răcește).

Între timp, amestecă crema din gălbenuș cu mascarpone. Lasă amestecul la frigider timp de cel puțin o oră.

Pentru a servi, pune o lingură mare de mousse  în centrul fiecărei bezele și ornează cu fructul  pasiunii.

Sursă: The Telegraph 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii