Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Ce loc ocupă Poşta Română în topul mondial al serviciilor poştale

Un raport al Uniunii Poştale Universale (UPU), care analizează serviciile poştale din 170 de ţări, a clasat țara noastră în urcare cu şase locuri faţă de anul trecut, ajungând înaintea unor ţări precum Danemarca, Letonia sau Islanda.  
Posta-Romana

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) ocupă locul 44 în acest top mondial, informează operatorul naţional de servicii poştale, transmite Agerpres.

La realizarea raportului s-a luat în calcul şi dezvoltarea serviciilor poştale în contextul pandemiei Sars-Cov-2. Astfel, Poșta Română a semnat parteneriate cu diverşi operatori pentru a înlocui transmiterea pe cale aeriană a corespondenţei folosind curse auto.

Poşta Română este pe locul 44

UPU clasifică serviciile poştale în funcţie de fiabilitate, acoperire, relevanţă şi rezistenţă. Astfel, dacă în 2019 Poşta Română obţinea un scor de 47,81 de puncte, anul acesta compania a înregistrat o creştere de 6,97 de puncte, urcând de pe locul 50, pe 44, înaintea unor ţări precum: Danemarca, Letonia sau Islanda.

Poşta Română, operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale cu cea mai mare acoperire, se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii