Cautare
, Contributor

Travel |
|

Ce le lipseşte staţiunilor din sudul litoralului

Melodia.JPG
Staţiunile din sudul litoralului românesc, mai puţin popularizate decât cele din nord, sunt şi mai lipsite de evenimente artistice şi de acţiuni de marketing care să îi atragă mai mult pe turişti, spun proprietarii de hoteluri.

„Cred că printr-un efort comun din partea patronatelor, a Ministerului Turismului, a Consiliul Local şi a Primăriei Mangalia se poate revitaliza această zonă. Sunt foarte importante investiţiile hotelierilor, dar şi susţinerea acestora prin asigurarea infrastructurii, prin întreţinerea zonelor verzi şi a plajelor, renunţarea la construcţiile de pe plajă şi din zonele de promonadă, sistematizarea, atât cât se mai poate, zonei şi menţinerea curăţeniei”, a spus Luchi Georgescu, proprietara hotelurilor Melodia şi Favorit.

Totodată, fiindcă aceste staţiuni sunt mai degrabă preferate de familiile cu copii, gradul de ocupare al hotelurilor începe să crească mai ales după 15 iunie. „Până nu se termină şcoala, nu este nimeni în Venus, putem vorbi numai de turism de weekend”, a mai spus Luchi Georgescu.

La hotelul Melodia din staţiunea Venus, recent refăcut după o investiţie de 3,5 milioane de euro, costul mediu al unui sejur de cinci nopţi cazare, cu mic dejun, pentru vârful de sezon este de 840 lei/persoana, iar tariful pentru demipensiune este de 1090lei/persoană. Hotelul Melodia estimează un grad mediu de ocupare de 85%, la final de sezon.

„Anul trecut am avut un profil mixt de clienţi: turişti care au achiziţionat sejururi foarte convenabile financiar şi care nu au apreciat condiţiile şi confortul puse la dispoziţie de hotel şi turişti care au achiziţionat sejururile online, care au văzut site-ul, au apreciat conceptul şi au ales Melodia în locul unei vacanţe în străinătate”, a mai spus proprietara hotelului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii