FacebookTwitterLinkedIn

 Casa Albă promovează ideea de a interzice aplicația în Statele Unite. Mai mulți investitori americani ar fi în discuții pentru preluarea TikTok de la dezvoltatorul ByteDance, companie cu sediul în Beijing. Cele mai avansate în acest proiect sunt două fonduri de investiții, General Atlantic și Sequoia Capital, scrie Financial Times pe baza unor surse apropiate negocierilor.

TikTok ar urma să fie separată de compania-mamă și de aplicația soră, disponibilă în China continentală, Douyin. ByteDance ar urma să păstreze un pachet minoritar în bunsiness-ul internațional, un pachet fără drept de vot, susține Financial Times.

Comitetul american pentru investiții străine a început o investigație amănunțită a tranzacției prin care ByteDance a preluat în urmă cu trei ani Musical.ly, serviciul de social media cu sediul în Shanghai, dar cu un birou de dezvoltare în California. Comisia poate anula tranzacția, ceea ce ar fi un dezastru pentru TikTok, pentru că modelul preluat a fost de fapt catalizatorul pentru succesul aplicației.

Nu e clar totuși care ar putea fi prețul unei eventuale tranzacții. La ultima atragere de finanțare, în urmă cu doi ani, ByteDance a fost evaluată la 75 de miliarde de dolari. Între timp, popularitatea sa a crescut.

Tranzacția va depinde de ceea ce decide administrația americană. Sunt presiuni mari pentru a o interzice. Iar îngrijorările au căpătat o altă dimensiune după ce India a interzis TikTok.