Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Ce înseamnă succesul pentru strategul IT al Orange România

Bogdan Rotunjanu, IT Director Orange România, este responsabil cu definirea și implementarea strategiei de evoluție a ecosistemului de aplicații și soluţii IT ce susțin businessul Orange în România.
DSC_8911

Bogdan Rotunjanu a vorbit, în cadrul conferinţei Successful Me, despre viziunea sa privind ideea de succes. „Aş începe prin a vă spune ce înseamnă succesul. O definiţie simplă ar fi că este în principal realizarea unei dorinţe izvorâtă din setul de valori pe care îl are fiecare dintre noi. Dacă ne gândim la tipurile de succes, am putea spune că două sunt principale: succesul interior sau personal şi succesul social sau public. Cred că unul nu există fără celălalt” afirmă acesta. În cei 17 ani de carieră, el a înţeles că din fiecare domeniu poţi învăţa câte ceva, lecţiile de business prin care a trecut făcându-l dornic să acumuleze și mai multe informaţii.

De-a lungul carierei sale în zona IT în Orange România, Bogdan Rotunjanu a acoperit majoritatea rolurilor din domeniul dezvoltării de software, începând în call-center în 1999, și deținând în prezent funcția de director executiv din care participă direct atât la strategia companiei, cât şi la stategiile de IT la nivel de grup. El a menționat două lecţii care au stat la baza dezvoltării sale profesionale. „Prima ar fi că şansele nu te caută pe tine, ci trebuie să ţi le oferi, iar atunci când un lucru nu e cum ţi-ai dorit, trebuie să te întrebi ce ai de făcut ca să îl schimbi. Dacă nu s-a rezolvat, următoarea întrebare este ce poţi face ca să depăşeşti situaţia. Al doilea lucru este că impresia persoanală nu este aceeaşi ca a celor din jur”, povesteşte el.

A avut posibilitatea de a participa la crearea unei echipe de la zero, de a învăţa produsele pe care le vindeau clienţilor şi mai ales cum să comunice cu aceştia. Parcursul său profesional s-a dezvoltat odată cu compania, și spune că „deşi domeniul în care începi să activezi nu este domeniul în care te-ai pregătit nu înseamnă că nu te poţi dezvolta profesional. Câtă vreme ceea ce faci este ceva ce îţi place. Cred că din fiecare experienţă, poţi învăţa ceva nou, chiar dacă nu o faci conştient, cu siguranţă la un moment dat în viitor acele lucruri îţi vor folosi”.

Strategul IT al Orange România susţine că ascensiunea la nivel profesional trebuie să vină de la sine, observând că atunci când urci în ierarhie acomodarea cu noua postură este mult mai dificilă. În încheiere, el le-a oferit un sfat celor prezenţi la conferinţă. “Indiferent de ce faceţi, să faceţi cu pasiune şi cu plăcere. Aş spune că trebuie să fiţi nonconformişti cu ideile voastre, să căutaţi să fiţi provocatori cu procesele pe care le întâlniţi şi să nu renunţaţi. De cele mai multe ori, succesul nu apare imediat, e nevoie de muncă”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii