FacebookTwitterLinkedIn

Amenajarea teraselor și a piscinelor interioare, atât la nivel casnic, cât și în cazul hotelurilor și a restaurantelor, aduce în discuție un produs destul de nou pie piață și anume lemnul compozit. Suprafețele de tip deck pe care le poți realiza cu ajutorul lemnului compozit se întrețin cu ușurință și se pretează foarte bine la condiții de mediu exterior, însă acestea sunt doar câteva dintre avantajele acestui produs. 

Ce este lemnul compozit (WPC)?

Lemnul compozit, cunoscut și sub numele de lemn plastifiat, este un material folosit în special pentru realizarea unor profile care în ansamblu crează elemente sau suprafețe cu un grad mare de rezistență. Puține persoane știu acest lucru, însă mobilierul de grădină sau băncuțele sau gardurile de delimitare sunt făcute de cele mai multe ori din lemn compozit, adică din profile wpc de la Mathaus

Acronimul WPC provine de la sintagma wood plastic composite, iar din denumirea sa se înțelege faptul că vorbim despre un material compozit, un amestec a cărui caracteristici sunt crescute cu ajutorul aditivilor sau a unor materiale foarte performante. În acest caz, lemnul compozit prezintă caracteristici foarte bune în ceea ce privește rezistența și durabilitatea, lucruri care se pot vedea liber datorită faptului că produsele sunt destinate utilizării la exterior în cea mai mare parte. 

Impactul lemnului compozit asupra mediului

De remarcat este faptul că lemnul compozit este un material cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Mai puțini copaci tăiați și mai puține noxe datorate procesului de producție, dar și un consum rațional, care are implicații pe viitor, tocmai datorită durabilității. Materialul este antiderapant, ceea ce înseamnă că va oferi suprafețe traficabile dar care asigură siguranța utilizatorului. Comparativ cu alte tipuri de materiale deck, care necesită prelucrarea pentru a asigura traficul sigur, în condiții de umiditate, lemnul compozit oferă aceste caracteristici încă din start, datorită modului de prelucrare. 

De asemenea lemnul compozit este un material rezistent la raze ultraviolete, iar din aceasta se înțelege faptul că materialul nu își modifică structura sau culoarea ca urmare a expunerii la soare, chiar și în ipoteza expunerii permanente. 

Lemnul compozit nu necesită lucrări de întreținere costisitoare

Lemnul compozit nu necesită întreținere, spre deosebire de alte tipuri de acoperiri, care necesită produse speciale pentru curățare și lăcuire. Acest lucru aduce un nou punct în plus lemnului compozit în ceea ce privește impactul asupra mediului, deoarece lemnul compozit va avea nevoie doar de apă pentru curățare. 

Dincolo de toate aceste aspecte, lemnul compozit este o investiție sigură și de viitor în produse care durează și care se comportă foarte bine pe termen lung. Acest lucru înseamnă că aceste investiții sunt economice, deoarece nu vei fi nevoit să schimbi sau să înlocuiești anumite produse, ci te vei bucura de acestea pentru timp îndelungat. 

Care este durata de viață a lemnului compozit?

Lemnul compozit, datorită structurii sale, poate rezista pentru o perioadă foarte lungă de timp. În general aceasta este de câțiva ani, aproximativ 10, în condiții de utilizare rațională și chiar în ipoteza expunerii constante în mediul exterior. 

Lemnul compozit îți oferă un aspect deosebit

Atunci când bugetul este relativ mic și vrei o soluție eficientă și estetică de amenajare a gradinii și terasei, lemnul compozit este o soluție perfectă. Datorită rezistenței sale, lemnul compozit se pretează foarte bine chiar și utilizării în preajma piscinelor. Așa cum am spus, lemnul compozit este antiderapant, iar în plus oferă suprafețe rezistențe la apă (apa se evaporă cu ușurință) și foarte speciale din punct de vedere estetic. 

Așadar, dacă vrei o soluție eficientă de acoperire pentru grădină, dar și pentru o amenajare specială și unică, poți alege lemnul compozit care îți va oferi beneficii notabile, de care să te poți bucura pentru o perioadă îndelungată de timp.