Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Ce fel de spații office închiriază IMM-urile?

Dintre IMM-uri, întreprinderile care au între 25 și 60 angajați au fost cele mai active pe piața de birouri în primele patru luni din 2015. Volumul spațiilor închiriate de aceste companii a crescut cu 43%, conform unei analize ESOP Consulting.  
Bleidinger_birouri_Esop

În 2015, firmele de pe segmentul companiilor medii, care au între 25 și 60 angajați au închiriat , în București, spații cu suprafețe cuprinse între 300 și 700 de metri pătrați, cele mai multe orientându-se spre centre de afaceri din zone centrale și semicentrale precum Grozăvești, Romană, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai și Floreasca.

„Companiile de talie medie cu care am lucrat noi la începutul acestui an caută spaţii de birouri de calitate situate în special în centre de afaceri, aflate aproape de metrou. Au în general bugete cuprinse între 9 şi 11 euro pe metru pătrat pe lună şi doresc să găsească proprietari care să le înţeleagă nevoile de flexibilitate a spaţiului deoarece se aşteaptă ca în următorii 2-3 ani să existe o expansiune a business-ului şi de aceea apreciază posibilităţile de extindere existente în clădire”, afirmă Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting.

Pe aceeași temă: Scurt tratat de istorie office a Bucureștilor

În rândul companiilor de talie medie care au închiriat spații de birouri în primele patru luni din 2015 se numără firme cărora le-a crescut numărul angajaților și s-au mutat în spații mai mari, dar și firme care sunt la început de drum, înființate în acest an.

Printre chiriașii de acest tip care și-au găsit spații de birouri prin intermediul ESOP se numără Weloweb, care a tranzacționat 650 mp în zona Romană, Bion Advence Suport, care a contractat 446 mp într-o clădire de birouri din zona Grozăvești, Simartis Telecom, care a tranzacționat 396 mp într-o clădire de birouri din zona Romană, Computas Development Center cu o suprafață de 372,3 mp într-un centru de afaceri din zona Floreasca, Flash Office Solutions, cu 393 mp într-o clădire din zona Maria Rosetti și Bleidinger cu 327 mp, într-o clădire de birouri din zona 1 Mai.

Află care sunt cele mai bune 40 de orașe pentru afaceri din România

În ceea ce privește caracteristicile spațiilor de birouri alese, majoritatea se află în clădiri situate în zone centrale și semicentrale, Grozăvești, Romană, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai și Floreasca, apropiate de zonele universitare în principal, cu stații de metrou în apropiere, acces ușor către toate zonele Capitalei și cu facilități multiple pentru angajați: restaurante, magazine și mijloace de petrecere a timpului liber.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii