Cautare
, Contributor

Forbes.com

Cariere |
|

Ce faci cu 10.000 de euro? OCTAVIAN BĂDESCU: Un proiect pe online sau îi arunc pe bursă

OctavianBAdescu2.jpg
Octavian Bădescu reprezintă unul dintre cele mai bune exemple pentru generația antreprenorilor români de 30 de ani. În timpul şi ulterior plecării sale de la conducerea şi din acţionariatul Alo Curier (2002-2006), a dezvoltat în diferite parteneriate numeroase business-uri de nișă.

Amintim aici de Dropmail & Sampling (field marketing, 2004-2006), More Results Marketing (companie de marketing direct, 2005-2009), Retailplus Eastern Europe (cercetare de piaţă, asociat fondator şi GM, 2008-2012), Sameday Courier (singura firmă autohtonă de curierat cu livrare în aceeaşi zi atât local, cât şi naţional şi internaţional), Field Expert (distribuție neadresate), Gift Express (vânzări online de carduri cadou), Expert Flowers (magazin online de flori). Recent și-a făcut exitul din Retailplus Eastern Europe, afacere vândută către o companie din grupul Nielsen, liderul mondial în cercetare de piață.

Află mai multe din Exerciţiu de imaginaţie pentru antreprenori: Ce faci astăzi cu 10.000 de euro?

Și-a bazat toate proiectele de business pe o serie de parametri general valabili – investiția necesară, riscul, lichiditatea, profitul estimat. „Spre exemplu, pentru un profit mare este necesar să investești suficient pe termen lung și să îți asumi riscuri substanțiale. Antreprenoriatul este o astfel de opțiune, în timp ce la capătul opus al «axei» se află «parcarea» banilor în bănci sau în asigurări cu acumulare”, spune el.

Și mai are un crez după care s-a ghidat în toate afacerile pornite: fă o afacere într-un domeniu pe care îl cunoști! Când vine vorba despre bani, afacerea ar avea o investiție modică. De aceea ar prefera să își țină în bancă cei 10.000 de euro. Doar cu o condiție – dacă nu ar avea nevoie de ei minim cinci ani. „Aș investi în ceva la care mă pricep și la care pot avea avantaj competitiv. Probabil fie într-un proiect pe online, iar dacă nu, pe bursă”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii