Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Ce diete au giganții din tech? De la tactica lui Zuckerberg „mănâncă ce vânezi” la obsesia pentru Cola Zero a lui Bill Gates

Deși milionarii din domeniul tehnologiei au un stil de viață luxos, unii dintre aceștia sunt recunoscuți pentru dietele lor neobișnuite și nesănătoase.
shutterstock_520169236

Chiar dacă milionarii lumii au resursele financiare necesare pentru a angaja bucătari personali sau pentru a avea o alimentație sănătoasă, asta nu înseamnă că ei chiar adoptă diete adecvate.

Obiceiurile alimentare ale unora dintre cei mai bogați oameni din domeniul tehnologic sunt destul de nesănătoase sau chiar bizare. În timp ce unii încearcă cele mai în vogă regimuri alimentare, ca dieta Paleo sau decid să devină vegani, alții preferă să mănânce ciocolată la micul dejun și în unele zile să nu mănânce nimic.

O listă cu anumite diete și alimente după care milionarii tech se ghidează

Richard Branson, fondatorul grupului Virgin, spune că bea 20 de cești de ceai pe zi. „Nu știu cum aș putea supraviețui fără ceaiul English Breakfast,” a zis Branson într-un interviu pentru Daily Mail în 2016.

Branson a mărturisit, în 2010, că la micul dejun el mănâncă fructe, salată și musli. De asemenea a adăugat, că ocazional mănâncă și pește afumat. Reședința lui Branson se află pe o insulă din Caraibe, pe care el o deține, insula Necker. În timpul zilei aceasta mărturisește că face sport, petrece timp cu familia și are întâlniri de afaceri, pe care preferă să le programeze în timpul prânzului. La cină, acesta preferă să adune un grup mare la masă „unde sunt împărtășite povești și se nasc idei noi.”

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a spus că el evită să aibă întâlniri de afaceri dimineața, deoarece, își dorește să mănânce micul dejun în liniște. Milionarii sunt recunoscuți pentru a fi excentrici, iar asta se transpune și în alegerile lor alimentare. Într-o întâlnire de afaceri cu o companie, cei de la Amazon și-au dorit, iar într-un final chiar au mers până la capăt cu această idee, să le ofere un meniu mai diferit. Așa că, Bezos a comandat un mic dejun ce conținea caracatiță mediteraneană cu bacon, cartofi, iaurt cu usturoi și ouă.

În 2014, investitorul Mark Cuban a spus că dimineața bea o cafea și mănâncă două fursecuri, care au multe proteine, fibre și puțini carbohidrați. Acesta a mărturist că fursecurile sunt desertul lui preferat.

Un alt gigant al domeniului tech, fondatorul Microsoft, Bill Gates a mărturisit că îi place Coca-Cola Zero atât de mult, încât bea trei sau patru pe zi. „Într-un an de zile totalul cutiilor de cola consumate ajunge undeva la 35 de kilograme de aluminiu,” a spus Gates în 2014. Nici fondatorul Microsoft nu are obiceiuri alimentare foarte sănătoase, având în vedere că la micul dejun servește cereale cu ciocolată. De asemenea, Gates este un mare fan an cheeseburgerilor. Joe Cerrel, un manager al Fundației Gates spune că oricine servește prânzul cu fondatorul Microsoft ar trebui să se aștepte să mănânce cheeseburgeri.

Bill Gates nu este singurul care are obiceiuri alimentare diferite, Steve Jobs era recunoscut pentru stilul alimentar mai ciudat. Uneori, co-fondatorul Apple mânca o dată sau de două ori la câteva săptămâni. La un moment dat dieta lui conținea doar morcovi și mere, astfel, Jobs consuma la un moment dat doar fructe, legume și semințe.

Pentru un om care lucrează între 80 și 90 de ore pe săptămână, CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk nu are o dietă foarte strictă. Mush a mărturisit că de obicei nu mănâncă micul dejun, dar când o face, mănâncă un baton de ciocolată Mars. Nici prânzul nu este o masă foarte consistentă pentru Elon Mush, acesta mănâncă orice îi aduce asistentul lui. În schimb, cina este masa lui preferată, CEO-ul Tesla mărturisind că este un fan al bucătăriei franțuzești.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, nu se gândește foarte mult la ce să mănânce într-o zi, deoarece nu vrea să piardă timpul cu decizii neimportante. Asta nu înseamnă cu nu a încercat diete mai diferite, în 2011 acesta a hotărât să mănânce carne doar de la animalele pe care le vâna el.

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a fost invitat la cină de către Zuckerberg, iar în meniu se afla carne de capră pe care el a vânat-o. Acesta își amintește că cina a fost servită rece, așa că a mâncat doar salată. De asemenea, și Dorsey are o dietă mai diferită, în 2012, CEO-ul a mărturisit că micul lui dejun include zilnic două ouă fierte și sos de soia.

Jack Dorsey a încercat și câteva diete care sunt în vogă acum, acesta a fost vegan dar a renunțat din cauza unor probleme de sănătate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii