Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Ce culoare are 2015?

Una dintre cele mai bune metode de a prezice parcursul următoarelor luni în materie de design este să analizăm primul târg de mobilier și design interior de la Kőln, un eveniment important al primei părți a anului.
 aboneaza-te
Stand: Gutmann Factory, Halle 10.2, Comfort

Aflându-ne încă în partea de început a anului, fiecare dintre noi se gândește în perspectivă la ceea ce își dorește să se întâmple în următoarele luni, la așteptările pe care le are, la strategii, vise și momentele plăcute pe care le anticipează.
În această perioadă avem șansa să ne gândim la o schimbare în activitatea noastră, a mediului în care trăim sau lucrăm, totul pentru a face lucrurile să meargă cât mai bine și mai confortabil. Dacă printre aceste gânduri se numără și redecorarea sau accesorizarea casei, venim în întâmpinarea planurilor tale, prezentându-ți perspectiva noului an în materie de trenduri în designul interior: atât tendințele care vor contura sectorul de mobilier și design interior, cât și produsele noi care vor deveni iconice în perioada următoare. La acest târg pot fi găsite o mare varietate de idei pentru fiecare cameră, stil sau cerință, de la nivelul de bază până la produse semnate de designeri și finisaje de lux.

Târgul IMM Kőln de anul acesta a fost un adevărat succes: 146.000 de vizitatori din 138 de țări, un număr în creștere, în special din partea celor veniți de peste hotare.

Printre cei prezenți s-au aflat atât clienți obișnuiți, cât și oameni de afaceri interesați de noutățile ce le pot crește vânzările. Nu doar idei noi, ci și soluții. Diversitatea, calitatea și renumele brandurilor sunt câteva dintre atuurile evenimentului care, de la an la an, se conturează tot mai clar ca o forță în lansări, trenduri și inovații.

Profesioniștii apreciază atmosfera de afaceri și standardele ridicate ale serviciilor și organizării. Zilele în care târgul este deschis publicului larg oferă expozanților posibilitatea de a efectua ample campanii de prezentare de produse și permite consumatorilor să adune informații și idei pentru achizițiile viitoare. Timp de o săptămână, în strânsă asociere cu un amplu program de evenimente, orașul Köln devine epicentrul industriei de mobilier și design.

Am pășit curioși în acest târg, realizând rapid că proporțiile sale sunt cu mult mai semnificative față de alte expoziții similare. Spațiile sunt pline de obiecte, mobilier, finisaje și creativitate, accentuate de lumini și decoruri surprinzătoare, fiecare expozant căutând să își prezinte brandul în cea mai potrivită manieră.

Remarcăm obiecte în stil scandinav, clasicele firme italienești, decorațiuni elegante, suficientă opulenţă – însă bine echilibrată – lemn, suprafețe colorate, peste toate însă, se citește nota nemțească a târgulului: totul se află în armonie și proporție corectă.
Aflăm destul de ușor că noul trend al anului este Marsala. Calitățile acestei culori și impactul său vizual instantaneu o fac elegantă. Poate fi o declarație puternică, atunci când este folosită pe cont propriu, sau poate servi ca accent solid pentru multe alte culori.

Precum vinul care îi conferă numele, această nuanță de bun-gust întruchipează satisfacția unei mese bogate, iar rădăcinile sale roșii-brune emană o latură naturală și sofisticată. Leatrice Eiseman, director executive al Pantone Color Institute afirma că Marsala este o potrivire naturală pentru bucătării și dining-uri, ideală pentru blaturi de masă, aparatură și pentru textilele din întreaga casă.

Ce poți face tu? Adaugă o notă de eleganță oricărei camere, încorporând acest ton bogat și primitor în piese de accent, accesorii sau picturi. Calitățile sale sunt evidențiate când nuanța este aplicată pe suprafețe texturate, devenind o alegere ideala pentru covoare și camere de zi cu mobilier tapițat.

Tot Leatruce Eiseman adaugă că Marsala este o culoare ce are norocul de a fi ușor „traductibilă” în modă, frumusețe, design industrial, mobilier de casă și interioare. Nu tot ce este la modă poate fi ușor adaptat nevoilor tale, dar în acest caz, Marsala poate fi „twist”-ul de care ai nevoie pentru a-ți schimba măcar puțin casa anul acesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii