În urma studiului, rata cumpărătorilor din online s-a redus cu 45%, totuși în ceea ce privește segmentul serviciilor bancare electronice acesta a crescut cu 30% față de perioada anterioară controalelor de capital.
Numărul plăților online privind datoriile la stat a crescut cu 32%, iar unele servicii online, cum ar fi transferurile de bani au crescut cu până la 73%.
Guvernul de la Atena a început să aplice reformele dureroase impuse de creditorii internaționali, să crească taxele și să reducă cheltuielile pentru a obține împrumutul din programul de salvare de până la 96 de miliarde de dolari, iar noul plan de salvare va fi adăugat la datoria, deja enormă, a țării.
Șomajul, în Grecia acum este de 25%, în 2010 când au primit primul ajutor a fost de aproximativ 15%, iar în 2011 a urcat la 21%. În 2012 a fost aprobat al doilea pachet de salvare, iar șomajul a fos de 26%, iar în 2013 de 28%.
Parlamentul elen a adoptat un al doilea pachet de reforme cerute de creditorii internaționali, iar premierul elen Alexis Tsipras a declarat că „ Forțele conservatoare din Europa încă insistă cu planurile lor să scoată Grecia din zona euro. Am ales un compromis care ne obligă sa implementam un program în care nu avem încredere dar îl vom implementa, deoarece opțiunile pe care le avem sunt dure”.
Guvernul de la Atena are de achitat o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către BCE. Din data de 1 iulie Grecia a intrat în incapacitate de plată.
Ce avertizează Fondul Monetar Internațional zona euro cu privire la Grecia
Rusia s-ar putea extinde în Marea Mediterană oferind Greciei securitate și resurse
Care este țara în care tot mai mulți greci vor să își găsească de lucru
Topul celor mai bogați oameni din Grecia
Cine este cel mai bogat om de afaceri din China
Suma averilor primilor zece miliardari francezi depășește PIB-ul Greciei