FacebookTwitterLinkedIn

Radet a anunțat în ce condiții va începe furnizarea căldurii în București. Regia a început pregătirile pentru sezonul de iarnă, potrivit reprezentanților. Ei susțin că RADET e pregătită din punct de vedere tehnic pentru a livra căldură bucureștenilor racordați la sistemul centralizat.

Deocamdată, RADET poate livra căldură, la cerere, spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii publice care solicită acest lucru.

În ce condiții va da RADET drumul la căldură în București

RADET va începe furnizarea de căldură imediat ce temperatura medie zilnică, între orele 20:00 și 6:00, va fi mai mică sau egală cu 10 grade Celsius.

„Potrivit prevederilor legale, sezonul de încălzire pentru consumatorii de tip urban va începe în funcție de condițiile meteo, când acestea se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16. 05. 2018. Astfel, agentul termic pentru încălzire se va furniza după trei zile consecutive, când temperatura medie zilnică între orele 20 – 06 va fi de +10 grade Celsius sau mai mici”, precizează RADET București.

RADET a început încă din data de 23 septembrie 2019 încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică pentru iarna care va veni. Meteorologii susține că bucureștenii mai au parte de câteva zile de frig, urmând ca vremea să se încălzească abia de joi.