Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

În ce condiții se vor redeschide restaurantele de la 1 septembrie?

Restaurantele din spații închise se vor redeschide de la 1 septembrie, însă doar în anumite condiții.  
restaurante

Reprezentanții HoReCa au participat miercuri la discuții cu Guvernul și premierul Ludovic Orban, în urma cărora s-a stabilit că vor fi aplicate restricții, printre care distanțarea fizică, unele mese urmând să fie lăsate libere, informează Digi24. 

De asemenea, accesul în restaurant se va face doar cu mască.

“La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. 

Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor.

A fost și domnul ministru Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, pentru că situația HoReCa este o situație complexă. Cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, în anumite condiții. Așteptăm decizia CNSU de mâine și care dintre propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului“, a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA, citat de Digi24.

Restricțiile care vizează spațiile interioare ale restaurantelor sunt:

-Distanțarea socială cu mese libere

-Purtarea măștii este obligatorie până te așezi la masă

-Un număr limitat de persoane la o masă (4, cel mult 6)

„Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării. În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul.

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în restaurante și activitatea HoReCa, cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru acei operatori care nu respectă aceste reguli”, a mai declarat Dragoş Petrescu.

De asemenea, pentru început restaurantele vor funcționa fără aer condiționat.

La nivel european restaurantele sunt deschise, dar accesul se face doar cu mască.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii