FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care eMAG (compania Dante Internațional S.A.) a preluat PC Garage, însă a impus ca eMAG să respecte unele angajamente asumate voluntar. În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune va consolida poziţia pe piaţă a Dante Internațional şi, implicit, va scădea presiunea concurențială pentru anumite categorii de produse.

Ca urmare, Dante și-a luat angajamentul să cesioneze următoarele patru magazine online active pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse nealimentare: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro și www.electrofun.ro. Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer, fără întreruperea activității curente, pentru fiecare magazin sau împreună.

De asemenea, Dante s-a angajat să nu se implice în activitățile cesionate pentru o perioadă de cel puțin 10 ani.

Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menține viabilitatea economică și competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători. Dante va avea obligaţia de a pune la dispoziția Consiliului Concurenței informații referitoare la potențialii cumpărători şi de a obține acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat.

Citește eMAG a vândut deja peste 700.000 de produse, depășind 211 milioane de lei.

Citește PayU: De Black Friday, românii cumpără în medie de 560 de lei, iar în top rămân produsele IT&C.

Citește Antreprenor în serie.

Citește TOP COOL 100: 25-53.

Citește Cel mai mare jucător din online-ul românesc a avut afaceri de aproape 2 mld. lei anul trecut.

Citește PC Garage vrea afaceri de peste 45 milioane euro anul acesta.