Cautare
, Contributor

Travel |
|

Ce citesc românii în vacanța de vară

shutterstock_95321341.jpg
Ficțiunea (34%), cărțile pentru copii (17%), cărțile motivaționale și de business (13%) sunt în topul preferințelor românilor în ultimele 3 luni, arată un studiu despre obiceiurile consumatorilor români de carte, realizat de elefant.ro.

Cele mai achiziționate titluri în perioada 15 aprilie-15 iulie 2013 au fost:  “Cincizeci de umbre ale lui Grey” ( Fifty Shades) de  E. L. James – ficțiune, ”Secretul și Magia și” Puterea de Rhonda Byrne – literatură motivațională, “Studiul China” de T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II – nutriție, “Fii demn!” a lui Dan Puric – biografii, “Micul prinț” de Antoine de Saint- Exupery  – literatură pentru copii.

Același studiu arată și cine că cei care achiziționează cărți pentru vacanța de vară de pe elefant.ro sunt în cea mai mare parte clieți cu studii medii sau superioare, cu venituri peste medie și provin cu preponderență din mediul urban, din orașe precum: București (29,7%), Cluj-Napoca (3.4%) și Timișoara (2.7%).

Genurile de cărți preferate de români în timpul liber sunt literatura de divertisment (15%), cărțile pentru copii (11%) și literatura contemporană (7%).

Elefant.ro este una dintre cele mai mari librarii online de pe piaţa din Romania, iar în 2012 înregistra o cifră de afaceri de 3,6 milioane euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii