FacebookTwitterLinkedIn

Ceasurile reprezintă în continuare un accesoriu extrem de important, care nu se va demoda niciodată. Mai mult decât atât, un ceas îți poate defini personalitatea. De la nuanțe și tipul de brățară, până la dimensiunea cadranului, căutăm întotdeauna să obținem o combinație ideală între acest accesoriu și stilul nostru vestimentar. Și cum alegerea ceasului se face în funcție de stilul vestimentar pe care-l adoptăm, ne-am gândit să îți oferim câteva idei în ceea ce privește accesorizarea diverselor ținute cu ceasul potrivit. Iată, așadar, ce ceas ți se potrivește în funcție de stilul vestimentar! 

Stilul elegant-clasic 

Adopți adesea ținutele elegante pentru evenimente speciale sau pentru birou? În mod evident, un ceas elegant este accesoriul potrivit unui stil vestimentar elegant. De regulă, ceasurile elegante sunt cele cu un cadran clasic, simplu și cu un afișaj analog. În plus, un ceas elegant poate avea cel mult două detalii privind afișajul, acestea constând în data și ziua săptămânii. 

De asemenea, dimensiunea carcasei trebuie selectată în funcție de grosimea mâinii. În ceea ce privește cureaua, aceasta trebuie să fie din piele, de preferat ștanțată, pentru un plus de eleganță. Referitor la culorile acestui accesoriu, culoarea auriu a carcasei și culoarea maro a curelei sunt cele mai potrivite. Desigur, dacă în outfitul tău predomină culori închise de negru, gri sau albastru, poți alege și un ceas cu carcasă argintie și curea neagră. Îți sugerăm să optezi pentru ceasuri tag heuer, dacă eleganța este cea care te definește! 

Stilul casual 

Cum era de așteptat, stilul casual este extrem de permisiv în asortarea ceasului. În cazul în care ești un adept al stilului casual, fie el casual-elegant sau casual-sport, poți opta atât pentru un ceas simplu, cât și pentru un ceas ce prezintă mai multe detalii precum cronograf sau alarmă. În cazul stilului casual-elegant, alege un ceas cu afișaj analog, iar pentru stilul casual-elegant optează pentru un ceas cu afișaj digital. 

Datorită permisivității acestui stil vestimentar, cureaua ceasului se poate alege strict în funcție de gusturile și preferințele celui ce o poartă. Așadar, poți opta pentru o curea din piele, din material textil sau chiar și o brățară metalică. Spre deosebire de stilul elegant, într-o ținută casual se pot regăsi mai multe culori. Astfel, și ceasul ales poate fi mai impunător, cu diverse accente de culori. Dacă vrei ca toată atenția să se îndrepte spre acest accesoriu, poți alege chiar și un ceas cu secundarul, cadranul sau cureaua colorate. 

Stilul sport 

Pentru acest stil vestimentar, cele mai potrivite ceasuri sunt cele destinate diverselor activități sportive. Și cum ținutele acestui stil sunt în general compuse din echipamente sportive, ceasul digital este cel mai potrivit pentru adepții sportului. De regulă, ceasurile sport sunt prevăzute cu o mulțime de funcții precum termometru, barometru, busolă și altele. 

Așa cum era de așteptat, ceasurile sport pot fi alese în toate variațiile de culori, în funcție de preferințele celor ce le poartă, dar și în funcție de culorile predominante ale echipamentelor sportive. 

Acum că ai aflat ce ceas ți se potrivește în funcție de stilul vestimentar, suntem siguri că ai o idee destul de clară privind alegerea ceasului potrivit. Cu siguranță vei da dovadă de stil, ținând cont de sugestiile noastre de asortare a ceasului!