Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Ce avertizează Fondul Monetar Internațional zona euro cu privire la Grecia

Fondul Monetar Internațional (FMI) a declarat că situația din Grecia rămâne un risc pentru stabilitatea zonei euro, informează Bloomberg.
zonaeuro

Într-un raport cu privire la blocul monetar, FMI a arătat că regiunea „rămâne expusă vulnerabilități”.

Câtă vreme reacția pieței în ceea ce privește pachetul de reforme a fost „în general pozitivă”, după cum notează FMI, ar putea urma episoade de incertitudine și volatilitate.

Mahmood Pradhan, director adjunct la DepartamentulEuropean al FMI, a declarat că este în „interesul tuturor ca negocierile, care au început marți, să se desfășoare rapid și să se încheie fructuos”. El a mai spus și că deși Banca Centrală Europeană (BCE) poate limita orice contagiune care vine din regiune pe termen scurt, uniunea monetară are nevoie de soluții tampon mai bune pe termen lung.

FMI a menționat și că zona euro va crește cu 1,5 % în acest an și 1,7 % în 2016, iar inflația va rămâne aproape de zero, în acest an.

Guvernul de la Atena a început să aplice reformele dureroase impuse de creditorii internaționali, să crească taxele și să reducă cheltuielile pentru a obține împrumutul din programul de salvare de până la 96 de miliarde de dolari, iar noul plan de salvare va fi adăugat la datoria, deja enormă, a țării. Ceea ce, potrivit analiștilor CNN, va lovi, pe termen scurt, și mai mult cheltuielile și va declanșa și mai multe pierderi ale locurilor de muncă. Șomajul, în Grecia acum este de 25%, în 2010 când au primit primul ajutor a fost de aproximativ 15%, iar în 2011 a urcat la 21%. În 2012 a fost aprobat al doilea pachet de salvare, iar șomajul a fos de 26%, iar în 2013 de 28%.

Guvernul de la Atena are de achitat o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către BCE.

Rusia s-ar putea extinde în Marea Mediterană oferind Greciei securitate și resurse

Care este țara în care tot mai mulți greci vor să își găsească de lucru

Topul celor mai bogați oameni din Grecia

Cine este cel mai bogat om de afaceri din China

Suma averilor primilor zece miliardari francezi depășește PIB-ul Greciei

Topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii